Arafat ringte Barak fra Moskva

Palestinernes leder Yasser Arafat snakket med Israels statsminister Ehud Barak på telefon fra Moskva i dag. Arafat er i landet for å samtaler med Russlands president Vladimir Putin om de siste blodige sammenstøtene i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vladimir Putin inviterte Arafat til Moskva etter at kampene mellom israelere og palestinere fortsatte på Vestbredden i går kveld. Vel framme i Moskva i dag skal Arafat ifølge CNN ha uttalt at han er sikker på at det finnes en løsning på krisen i Midtøsten.

Ifølge NTB skal Arafat ha snakket med Barak på telefon fra Moskva i dag. Samtalen skjedde etter at Putin selv først hadde avbrutt møtet med Arafat for å snakke med Barak, ifølge Putins rådgiver Sergej Prikhodko. Møtet mellom Arafat og Putin pågikk i to timer, men det er ikke kjent hva de to ble enige om, melder NTB.

Israelske myndigheter sa i går at de ikke vil gjengjelde bilbombingen som drepte to israelere, men i dag gikk forsvarsminister Ephraim Sneh ut på militærradioen i Israel og uttalte: «Siste ord er ikke blitt sagt ennå.»

Det ventes at Putin vil oppfordre Arafat til å få en slutt på volden. Men før han ankom Moskva skal en palestinsk talsmann ha uttalt til en russisk avis at Arafat håper Moskva vil utøve sin innflytelse overfor Israel. Da han landet på Vnnukovo-flyplassen i Moskva i dag, ble Arafat spurt om det finnes en slutt på de voldelige konfrontasjonene mellom palestinere og israelere.

- Dette er et av de viktigste stegene vi vil diskutere. Vi er sikre på å finne en løsning, svarte Arafat ifølge CNN.

Minst 262 personer, for det meste palestinere, har mistet livet de siste to månedene i sammenstøt mellom israelere og palestinere.

TOPPMØTE:</B> Arafat og Putin hadde samtaler sammen i Moskva i dag. Håpet er at russerne kan bidra med løsninger på konflikten i Midtøsten.