Arafat sender reform-brev

Yassir Arafat har skrevet et brev til den amerikanske utenriksministeren Colin Powell hvor han beskriver et 100-dagers reformprogram han vil sette i gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den palestinske lederen trosser på denne måten USAs president George W. Bush, som for tre uker siden krevde at Arafat måtte kastes. I et intervju med Associated Press (AP) fredag ga Arafat klar beskjed om at han ikke aktet å la kravet fra Bush bli gjennomført.

- Jeg er valgt av folket. Jeg er ingen feiging. Jeg er ikke klar til å bedra folket som valgte meg, var Arafats tilbakemelding.

USA-hjelp

Nå har han ifølge AP laget et detaljert reformprogram, men skriver til Powell at det er begrenset hva han kan gjøre så lenge israelerne holder Vestbredden i sitt jerngrep. Arafat ber nå USA om hjelp til få gjennomført reformene, sier en kilde til AP. Detaljene i reformprogrammet har verken Arafat eller Powell gjort offentlig kjent.

Colin Powell har sagt til tv-stasjonen al-Jazeera at han finner brevet fra Arafat interessant, men at han ikke vil snakke med Arafat personlig. Årsaken er at Bush har karakterisert Arafat som involvert i terror og korrupsjon, og USA har derfor ensidig hatt samtaler med Ariel Sharon en rekke ganger.

Mange møter

Siden Colin Powell er Bush-regjeringens eneste moderate politiker, appellerer Arafat til Powell. Og den amerikanske utenriksministeren har sagt at departementet hans vil svare på brevet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer