Arafat slipper ut av husarrest

Yasser Arafat er satt fri fra husarresten i Ramallah og kan bevege seg fritt i de selvstyrte palestinske områdene, ifølge en talsmann for statsminister Ariel Sharons kontor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den israelske hæren har holdt Arafat innestengt i Ramallah nord for Jerusalem siden 3. desember.

- Etter at palestinske myndigheter har arrestert seks palestinere slik Israel har krevd, har statsministeren besluttet å oppheve restriksjonene mot Yasser Arafats bevegelser, het det i en erklæring fra Sharons kontor.

Den israelske statsministeren antydet søndag at Arafat snart ville få lov til å forlate Ramallah, og viste til at mennene som sto bak drapet på den israelske turistministeren Rehavam Zeevi i oktober nå er pågrepet. Folkefronten for frigjøring av Palestina (PFLP) har tatt på seg ansvaret for drapet på Zeevi.

- Jeg sa at så snart de ble arrestert, ville jeg la ham dra. Når du når dine mål, må du utføre dine forpliktelser, sa Sharon i en tale på israelsk fjernsyn.

Utenriksminister Shimon Peres skal ha fortalt presidenten i den palestinske nasjonalforsamlingen, Abu Ala, at Arafat ikke vil få tillatelse til å reise til utlandet.

- Dette kan vi ikke akseptere, sa en av Arafats nærmeste rådgivere, Saeb Erekat. -De (israelerne) må vise respekt for avtalene vi har undertegnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer