Arafat sparker fetter

Moussa Arafat ofres i kampen for å dempe kaoset i Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yassir Arafat går nå drastisk til verks i et forsøk på stabilisere de kaotiske forholdene på Gazastripen.

Fredag ble fire franske hjelpearbeidere og politisjefen i Gaza kidnappet, noe som fikk Arafat til å erklære unntakstilstand i området. Han sparket politisjefen og sikkerhetssjefen og ga etter for internasjonalt press om å kutte ned på antallet sikkerhetstjenester.

Vil roe gemyttene

Dessuten utnevnte palestinernes president sin egen fetter Moussa Arafat til ny sikkerhetssjef. Dette skapte store protester, fordi han blir ansett som korrupt.

I går kveld ble et dusin mennesker fra al-Aqsa-martyrenes brigade skadet da de forsøkte å storme hovedkvarteret til den militære etterretningens kontorer i byen Rafah.

Nå forsøker altså Arafat å roe ned stemningen ved å gjeninnsette Abdel Razek Majaid. Arafat ringte og informerte ham om gjeninnsettingen mandag morgen.

Spent i dag

Den palestinske visehelseministeren Sufian Abu-Zaida fortalte på palestinsk radio søndag morgen at Moussa Arafat blir sett på som en av de mest korrupte personene i det palestinske ledersjiktet. Også i morgentimene i dag har det vært voldsomme protester mot Moussa Arafat, hovedsakelig ledet av Al-Aqsa-brigaden.

Samtidig demonstrerte hundrevis av Yassir Arafats tilhengere i Gaza bys gater, til støtte for sin hardt pressede president. Det har blitt avfyrt flere skudd i området.

VOLDSOMME PROTESTER: Medlemmer fra Al-Aqsa-brigaden demonstrerte mot Arafat i morgentimene i dag.