Arafat sparker slektning

Moussa Arafat holdt bare i fire dager som sikkerhetssjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Yasser Arafat går nå drastisk til verks for å stabilisere de kaotiske forholdene på Gazastripen.

Fredag ble fire franske hjelpearbeidere og politisjefen i Gaza kidnappet, noe som fikk Arafat til å erklære unntakstilstand i området. Han sparket politisjefen og sikkerhetssjefen og ga etter for internasjonalt press om å kutte ned på antallet sikkerhetstjenester.

Dessuten utnevnte palestinernes president sin egen fetter Moussa Arafat til ny sikkerhetssjef. Dette skapte store protester, fordi han blir ansett som korrupt.

Vil roe gemyttene

I går kveld ble et dusin mennesker fra al-Aqsa-martyrenes brigade skadet da de forsøkte å storme hovedkvarteret til den militære etterretningens kontorer i byen Rafah.

Nå forsøker altså Arafat å roe ned stemningen ved å gjeninnsette Abdel Razek Majaid. Arafat ringte og informerte ham om det mandag morgen.

Spent i dag

Den palestinske visehelseministeren Sufian Abu-Zaida fortalte på palestinsk radio søndag morgen at Moussa Arafat blir sett på som en av de mest korrupte personene i det palestinske ledersjiktet. Også i morgentimene i dag har det vært voldsomme protester mot Moussa, hovedsakelig ledet av Al-Aqsa-brigaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer