Arafat støtter våpenhvile bygd på Mitchell-rapporten

TEL AVIV: Palestinerne sier seg villig til å avslutte opprøret i de israelsk-okkuperte områdene, og inngå en øyeblikkelig våpenhvile, dersom også Israel slutter seg til prinsippene som er å finne i Mitchell-kommisjonens rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge den israelske avisa Ha'aretz sa palestinernes president Yasser Arafat dette, under møter med israelske politikere og fredsaktivister torsdag.

Arafat gjorde det også klart at palestinerne er villige til å gjenoppta forhandlingene om en endelig fredsavtale med Israel, og beklaget at israelerne ikke viser like stor vilje til dette.

Arafat sa dette da han sammen med lederen for den palestinske sikkerhetstjenesten i Gaza, Mohammed Dahlan, møtte den israelske arbeiderpartipolitikeren Yossi Beilin, og Ron Pundak som var en av arkitektene bak Oslo-avtalene.

Arafat tok torsdag også imot en delegasjon Knesset-representanter fra venstrepartiet Meretz, og gjentok da palestinernes vilje til å inngå en øyeblikkelig våpenhvile, bygd på Mitchell-rapporten.

100 prosent støtte

Under samtalene med israelerne sa Arafat at han, til tross for visse reservasjoner mot deler av Mitchell-rapporten, var villig til å godta konklusjonene «100 prosent», skriver Ha'aretz.

Arafat har tidligere foreslått et nytt toppmøte i Sharm el-Sheikh, noe Israels utenriksminister Shimon Peres har avvist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer