Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arafat truet med å reise

Opplysninger om at palestinernes leder Yasser Arafat har truet med å forlate forhandlingene på Camp David, skapte spenning etter dager med nyhetstørke under Midtøsten-toppmøtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antakelsene om at amerikanerne ville legge fram forslag enten torsdag eller fredag, som kunne føre partene litt nærmere hverandre, ble ytterligere forsterket i går ettermiddag. Da bekreftet både israelske og palestinske kilder at amerikanerne hadde lagt fram ideer muntlig for partene torsdag kveld.

Innholdet var imidlertid uspiselig for Arafat som skal ha truet med å forlate forhandlingene.

Ideene som gikk på palestinske flyktninger, statusen for Jerusalem og grensene for en palestinsk stat, lå for mye opp til de israelske kravene, og dette skal ha fått Arafat til å be delegasjonen pakke koffertene. Presidenten selv måtte roe ned palestinernes leder, og overtale ham til ikke å dra.

Pressetalsmann Joe Lockhart var tro mot løftet om at ingen nyheter skal slippe ut fra forhandlingene, og ville ikke bekrefte at det var lagt fram noe forslag. Som svar på spørsmål om Arafat hadde truet med å dra, svarte han at han ikke hadde sett noen kofferter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media