Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arafats enke deltok ikke under begravelsen

Yassir Arafats enke, Suha, deltok ikke under begravelsen i Ramallah i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I formiddag var verdens øyne rettet mot Kairo, der statsmenn fra hele verden samlet seg for å vise Yassir Arafat den siste ære.

Med de prominente gjestene tilstede ble det holdt begravelsestale i en moské. Deretter ble kisten fraktet til flyplassen i kortesje.

Suha var til stede med datteren Zahwa fra ekteskapet med Arafat. Gang på gang fanget kameraet inn den gråtende enken, som hadde svart slør over håret.

Etter at flyet med kisten tok av fra den egyptiske flyplassen, ble Suha Arafat igjen i den egyptiske hovedstaden Kairo, ifølge palestinske kilder.

- Suha valgte å bli værende der for å motta kondolanser, sier en politisk kilde.

Arafats enke er ikke spesielt populær blant palestinerne. I motsetning til den nesten pietistiske ektemannen, lever hun et liv i kostbar luksus og holder avstand til vanlige palestinere. Mandag morgen sjokkerte hun Arafats etterfølgere da hun beskyldte den palestinske ledelsen for å ha som mål å ta livet av Arafat.

Suha dro til Ramallah for første gang på tre år da det ble klart at ektemannen var svært syk og følger ikke ektemannen til hans siste hvilested. Hun deler tida si mellom Frankrike og Tunisia og reiser nå til ett av disse to landene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media