Arafats enke: Jeg vil at levningene skal graves opp

Suha Arafat nekter for at mannen døde naturlig. Hun mener han ble drept.

UFORKLARLIG DØD:  Yassir Arafat døde i 2004 etter å gå fra helt frisk til alvorlig sjuk på en måned. Det er fortsatt ikke kjent hva som tok livet av den palestinske lederen Yassir Arafat. Nå hevder den arabiske tv-kanalen Al-Jazeera at de har funnet ferske spor i den åtte år gamle saken. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
UFORKLARLIG DØD: Yassir Arafat døde i 2004 etter å gå fra helt frisk til alvorlig sjuk på en måned. Det er fortsatt ikke kjent hva som tok livet av den palestinske lederen Yassir Arafat. Nå hevder den arabiske tv-kanalen Al-Jazeera at de har funnet ferske spor i den åtte år gamle saken. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble det kjent av sveitiske forskere, på oppdrag fra den arabiske tv-kanalen Al-Jazeera, har funnet store mengder med det dødelige stoffet polonium på avdøde Yassir Arafats eiendeler.

Dødsårsaken til den palestinske lederen har siden hans død i 2004 vært ukjent, men nå mener forskerne han kan dødd som følge av forgiftning.

- Jeg vil at levningene skal graves opp for å gjøre analyser, krever nå Arafats enke, Suha Arafat.

Prøver nødvendig Forskerne fant uvanlige høye nivåer av det svært sjeldne radioaktive grunnstoffet polonium på Arafats palestinaskjerf, klær og tannbørste.

Polonium er ekstremt farlig for mennesker, faktisk 250 milliarder ganger giftigere enn blåsyre. En person vil dø etter en til tre måneder, og på 1960-tallet observerte russiske forskere forgiftningen ved å bruke hunder, kaniner og rotter.

Døden er smertefull, vanlig symptomer er oppkast og diaere, hårtap, indre blødninger og nedbryting av de indre organene.

Arafat hadde diare, han ble tynnere og kastet opp gjennom sine siste uker.

Men for å bevise teorien vil være avgjørende å ta prøver av Arafats levninger eller av jorden han ligger i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer