Arbeiderbevegelsen vil rydde i «høyrevridd» Wikipedia

- Tenk over hvem som skriver om hva, sier arkivsjef.

ØNSKER EN OPPRYNDNING: Dr.philos Frank Meyer mener Wikipedia-brukere får for lite og for høyrevridd informasjon. Foto: Per Løchen / SCANPIX
ØNSKER EN OPPRYNDNING: Dr.philos Frank Meyer mener Wikipedia-brukere får for lite og for høyrevridd informasjon. Foto: Per Løchen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Wikipedia har for lite og for høyrevridd informasjon om norsk venstreside, mener Arbeiderbevegelsen, som ønsker en opprydding.

Historiker og arkivsjef Frank Meyer i Arbeiderbevegelsen sier til Klassekampen at informasjonsmangelen er et stort problem, siden Wikipedia er hovedkilden til fakta for de fleste barn, ungdommer og voksne i Norge.

- Ofte er det også den eneste kilden. Det vil si at det brukerne får vite om venstresiden, ikke er godt nok, fastslår Meyer.

Han peker blant annet på at de aller fleste artiklene om LO-forbundene og Arbeiderpartiets historie er tynne. Nylig uttalte Meyer til Fri fagbevegelse at Wikipedia er preget av et borgerlig samfunnssyn.

- Alle leksikon har et politisk grunnsyn, selv om det kan være mer eller mindre skjult. Tenk på utvalget også, ikke minst hvem som skriver om hva, sier han.

Meyer mener et hårreisende eksempel på feilinformasjon på Wikipedia er opplysningen om at en av Arbeiderpartiets fremste ledere hadde sonet en dom for pedofili.

- Slikt er heldigvis sjeldent, og vil nok ofte bli rettet av redaksjonen i Wikipedia. Mye mer utbredt er mangelen på informasjon som er viktig for oss på venstresiden, sier Meyer og peker blant annet på mangelfull informasjon om fordelene arbeidsgivere har av å inngå tariffavtaler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer