Arbeidere bakt ihjel

To arbeidere omkom i en svær bakerovn i England fordi sjefen sendte dem inn før ovnen var avkjølt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ovnen skulle avkjøle seg i 12 timer, men sjefene ville spare penger og ville vente i skarve 2 timer. Bakeriet tapte rundt 14.500 kroner i timen på at ovnen var ute av drift.

Dermed ble David Mayes og Ian Erickson fanget i 100 graders varme, melder den engelske avisa Daily Record.

Knust og brent

De to sendte forferdelige meldinger over walkie-talkie innen fem minutter etter at de hadde krøpet inn i den 75 meter lange ovnen. Erickson klarte å komme seg ut, men ble stygt forbrent og døde foran arbeidskameratene. Kollega Mayes ble fanget i maskineriet inne ovnen. Han ble knust og brent til døde.

En sikker død

Nå må de ansvarlige sjefene svare for den tragiske ulykken. De gjorde flere fatale feil for å spare penger. De ville fikse det innad i bedriften, fordi ekstern hjelp var for dyrt. Arbeiderne ble også sendt inn gjennom inngangsluka. Å fjerne sidepanelene for å ta ut den ødelagte delen kostet for mye.

- De to gikk inn når det var varmt nok til å koke vann. Døden var uunngåelig, sa aktor Anthony Barker.

Tar på seg skylda

Bakeriet Fresha Bakeries ltd. og handelsdelen Harvestime ltd. godtok begge anklager om at de ikke har gjort nok for arbeidernes sikkerhet.

Freshas direktør John Bridson, produksjonsdirektør Brian Jones og sjefsingeniør Brian Jones har har alle godtatt liknende anklager.