Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeidere hentet ut fra industriområde

- Hoiet og strakk hendene i været.

HER VENTER DE:  Det som ser ut til å være arbeidere evakuert fra industriområdet der to terrormistenkte oppholder seg,  venter inne på området, så langt vekk fra trykkeriet der de mistenkte er som mulig. Foto: Øistein Norum Monsen
HER VENTER DE: Det som ser ut til å være arbeidere evakuert fra industriområdet der to terrormistenkte oppholder seg, venter inne på området, så langt vekk fra trykkeriet der de mistenkte er som mulig. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DAMMARTIN-EN-GOELE /OSLO (Dagbladet.no): I Frankrike dreier nå oppmerksomheten seg om et industriområde i den lille landsbyen Dammartin-en-Guele.

I en trykkeribygning inne på området i landsbyen med bare 300 innbyggere, har to menn som er mistenkt for å stå bak terrorangrepet mot magasinet Charlie Hebdo forskanset seg med et vitne.

Hele landsbyen er sperret av. Innbyggerne forteller til franske medier via telefon at de også er sperret inne og må holde seg i hjemmene eller på arbeidsplassene sine.

Dagbladets team befinner seg rundt 800 meter fra industriområdet, hvor rundt 40 arbeidere nylig tilsynelatende er blitt evakuert.

Inne fra industriområdet hørtes det først en del hoing og skriking. Deretter kom det ut rundt 40 menn i arbeidstøy. Flere av dem strakk hendene i været som om de var glade for å være ute, og som en kan se på bildet over er det veldig mange av dem som tar opp mobiltelefonene sine og ringer.

Arbeiderne er for langt borte til at de kan snakke med media, men det kan være nærliggende å tenke at de ringer sine nærmeste for å oppdatere dem på situasjonen.

Arbeiderne er nå fraktet vekk fra området.

Etter dette har politiet dannet en ny ring rundt industriområdet, med team på to væpnede politimenn per 50 meter rundt hele området.

En lokal politimann forklarer at de har sikret hele fabrikkområdet, men at de ikke er noen tegn til at det er satt i gang noen form for aksjon mot bygget der de terrormistenkte oppholder seg.

Samtidig som gisselaksjonen trekker ut i tid i den lille landsbyen, meldes det om en ny gisselsituasjon i Paris. En væpnet mann, angivelig den samme som tok livet av en politikvinne i går, har tatt et gissel i en jødisk matbutikk i den franske hovedstaden.

Følg utviklingen i vårt livestudio.