Arbeideridyll til tre mill.

LO-kjempen Tor Aspengrens gamle hytte i Oslofjorden er solgt til rekordpris: Tre millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gulmalte hytta ytterst på Bleikøya ligger bare ti minutters båttur unna sentrum i Oslo. Inntil for ti år siden tilhørte hytta tidligere LO-leder Tor Aspengren.

Sju småhytter

Salgssummen gir en kvadratmeterpris på nærmere 70 000 kroner, og er bortimot en halv million kroner høyere enn forrige prisrekord: På vårparten gikk ei lita hytte på naboøya Nakholmen for vel 2,5 millioner kroner.

Den gangen som nå var mekleren Marius Berger i RE/MAX. Hittil i år har han solgt sju slike småhytter på øyene i Oslofjorden.

Sure reaksjoner

-  Jeg har spesialisert meg på dette, fordi jeg føler et personlig forhold til disse hyttene. Det har vært en fantastisk prisutvikling i Oslofjorden, særlig med tanke på at det dreier seg om punktfeste, sier Berger til Dagbladet. Det betyr at eieren fester grunnen hytta står på.

-  I tillegg disponeres arealet rundt, men formelt sett eier man det ikke, sier Berger.

-  Får du sure reaksjoner på grunn av disse fantasiprisene?

-  Ja, definitivt. Enkelte i den gamle garden mener jeg presser prisene. De vil gjerne ha dette for seg selv. Men den dagen de skal selge, kommer de til meg!

 Hyttene på disse øyene er stort sett fra 50-tallet. De er bitte små, og kan ikke bygges ut, bare renoveres.

UTSIKT: Kjøperen av Tor Aspengrens sosialdemokratiske ferieidyll på Bleikøya får 43 kvadratmeter hytte for pengene, i tillegg til god standart. Og viktigst av alt: 180 graders utsikt over Oslofjorden.