Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeidernes prøver ikke ferdig

Blodprøver av tunnelarbeiderne i Romeriksporten er ennå ikke blitt analysert, melder NRK. Statens arbeidsmiljøinstitutt har ikke penger til å betale disse analysene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderne fryktet problemer etter at store mengder gift rant ut i naturen under tetningsarbeidene i tunnelen. Giften kom fra tetningsstoffet Rocha-Gil.

De 25 blodprøvene ble tatt i høst av de tunnelarbeiderne som var mest i kontakt med stoffet. Hensikten med prøvene var å sjekke mengden av acrylamid i blodet for igjen å kunne påvise fare for nerveskader.

Analysene som koster 10 00 kroner per prøve, er spesielle og gjøres bare ved et par laboratorier i verden. Det dreier seg om en utgift på til sammen 250 000 kroner, melder NRK.

Statens arbeidsmiljøinstitutt sier til NRK at de er avhengige av penger utenfra for å få prøvene analysert. De har søkt blant annet Norsk Handelsorganisasjon og produsenten av Rocha-Gil om hjelp.

Og dersom søknadene innvilges, analyseres prøvene i løpet av oktober.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling