SAMHOLDSKRAFT Etter at Ap ble gjort oppmerksom på at Vidkun Quisling først bruktet begrepet samholdskraft, har partiet nå droppet det fra programarbeidet.
Foto: Linus Sundahl-Djerf
SAMHOLDSKRAFT Etter at Ap ble gjort oppmerksom på at Vidkun Quisling først bruktet begrepet samholdskraft, har partiet nå droppet det fra programarbeidet. Foto: Linus Sundahl-DjerfVis mer

Arbeiderpartiet dropper «samholdskraft»

Det Ap ikke var klar over, var at også Vidkun Quisling benyttet ordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet droppet mandag bruken av ordet samholdskraft kort tid etter at partiet samme dag lanserte det som navnet på sitt nye prestisjeutvalg, skriver NTB.

Under en pressekonferanse for Arbeiderpartiets visjoner fram mot stortingsvalget i 2013 mandag kveld, presenterte utenriksminister Jonas Gahr Støre seg som leder for utvalget for «samholdskraft». Begrepet var én av tre grunnpilarer i partiprogrammet.

Samholdskraft
Støre ble gjort oppmerksom på forholdet av VG noen timer etter pressekonferansen.

- Dette var vi ikke klar over. Det er ikke aktuelt å ha et ord som kan misforstås. At dette ordet er blitt brukt sånn av denne mannen, gjør at vi dropper dette begrepet.

Han kunne fortelle at det har vært en diskusjon om å bruke begrepet innad i partiet.

- Vi trengte en overskrift som ga inspirasjon. Helt konkret dreier det seg om graden av moderne tillit i samfunnet, og hvordan man skal ta vare på og styre den i en tid med store utfordringer, sier Støre (NTB).


BRUKTE SAMHOLDSKRAFT:  Vidkun Quisling skal ha brukt ordet samholdskraft. Her er Qusling fra landssviksaken i forhørsretten etter at han overgaseg til norsk politi 9. mai 1945. Vidkun Quisling i Oslo forhørsrett.
NTB arkivfoto / SCANPIX
BRUKTE SAMHOLDSKRAFT: Vidkun Quisling skal ha brukt ordet samholdskraft. Her er Qusling fra landssviksaken i forhørsretten etter at han overgaseg til norsk politi 9. mai 1945. Vidkun Quisling i Oslo forhørsrett. NTB arkivfoto / SCANPIX Vis mer