- Arbeiderpartiet er i et politisk tomrom

Det mener Anders B. Werp, Høyres fremste justispolitiker.

- POLITIKKTOMT :   Høyres Anders B. Werp Arbeiderpartiet bare klager og kommer ikke med løsninger. - Ap er i et politikktomt rom.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
- POLITIKKTOMT : Høyres Anders B. Werp Arbeiderpartiet bare klager og kommer ikke med løsninger. - Ap er i et politikktomt rom. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om noen uker skal politireformen behandles i Stortinget, og forslaget fra regjeringspartiene (Høyre og Fremskrittspartiet) og støttepartiet Venstre, radbrekkes av Arbeiderpartiet og Hadia Tajik, leder av Stortingets justiskomité.

Høyres Anders B. Werp, nestleder i Stortingets justiskomité, mener Arbeiderpartiet er lite konstruktive og klager uten å komme med forslag til løsninger.

- Politikktomt - Det er nå snart to år siden politianalysen kom, fortsatt vet vi ikke hva Arbeiderpartiet mener. Jeg ser fram til at Ap kommer ut av sitt politikktomme rom når det gjelder politireformen, sier Werp til Dagbladet.

- Vi vet ikke engang hvor mange politidistrikt Ap mener landet skal ha, sier Werp.

Han understreker overfor Dagbladet at regjeringspartiene og støttepartiet Venstre er åpen for forbedringer, og ønsker Arbeiderpartiet på banen.

- Faglig frihet under ansvar - Når det gjelder antall distrikter er vi åpne for å drøfte forbedringer. Men jeg vil tro at sannsynligheten for at vårt forslag er veldig nært det som kommer til å bli det endelige resultatet. Samtidig er vi innstilt på å høre på Arbeiderpartiet og andre partier dersom de har gode argumenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer