Arbeiderpartiet gjentar seg

Arbeiderpartiet la i dag fram sitt alternativ til revidert budsjett: De vil ha tilbake rederskatten og fjerne kontantstøtten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På møte med regjeringen i ettermiddag vil leder i Arbeiderpartiet, Thorbjørn Jagland, ha svar fra statsminister Kjell Magne Bondevik om hva de vil gjøre for å dekke inn «alle milliarder som flyter rundt». Det er spesielt innføringen av kontantstøtten han kritiserer regjeringen for ikke å ha dekning for. Andre fase i reformen vil koste tre milliarder, og må dekkes inn, poengterte han ved flere anledninger.

- Hvis ikke vil situasjonen for landet bli kaotisk, sa Jagland.

Arbeiderpartiet la fram et budsjett som understreker at partiet ser på situasjonen for landets økonomi som alvorlig. De vil derfor stramme inn tilsammen 2,4 milliarder kroner i forhold til regjeringens reviderte forslag.

Seks punkter

Arbeiderpartiet har skissert seks punkter for å få bedre balanse og fordeling i budsjettet. Et av punktene er at konstantstøtte ikke innføres for to-og treåringer. Jagland vil derimot ikke si at dette er et absolutt krav for et samarbeid med regjeringen. På spørsmål henviste partilederen til ettermiddagens møte med regjeringen.

- Der skal vi legge fram et notat over alle milliardene som flyter rundt, sier Jagland.Han utelukker heller ikke at det er flere milliarder som må dekkes inn, som de ennå ikke vet om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer