Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Arbeiderpartiet har gått bananas

Slakter Nina Bachkes planer om døgnåpen skole for barna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Forskjellene øker mellom de elevene som har ressurssterke foreldre, og de som har mindre å rutte med.»

Det er tilbakemeldingen fra flere i en spørre- undersøkelse der Dagbladet.no tok kontakt med 3000 lærere. Mange mener en løsning er å ha kveldsåpen skole.

I går rykket Oslopolitiker Nina Bachke (Ap) ut og lanserte «døgnåpen skole».

Hun vet ikke ennå hvor mye en «døgnåpen skole» vil koste, men tror ikke det vil være noe problem å få finansiert det med dagens budsjett.

- Ikke kommunens jobb

Dette får formelig hårene til å reise seg hos oslopolitiker og medlem i utdannings- komiteen på stortinget, Odd Einar Dørum (V).

- Det er ikke staten eller kommunens jobb å ta over oppgavene i norske hjem. Vi må heller styrke kvaliteten på de undervisningstimene som gis, sier han til Dagbladet.no.

Dørum vil heller bruke pengene på flere og dyktigere lærere.

SLAKTER FORSLAGET: Medlem av stortingets Kirke-, utdannings- og forskningskomite, Odd Einar Dørum (V), mener Oslo Arbeiderparti satser feil. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
SLAKTER FORSLAGET: Medlem av stortingets Kirke-, utdannings- og forskningskomite, Odd Einar Dørum (V), mener Oslo Arbeiderparti satser feil. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

- Skolen er et sted for å lære, ikke en alminnelig velferdsinstitusjon der folk skal oppbevares.

Lik tilgang

Bachke, som var ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i høstens kommunevalg mener hensikten er å gi Oslo-elevene lik tilgang på utstyr og ressurser som PC’er og bibliotek.

- Leksehjelpgrupper og bibliotek er bra tiltak, men forslaget i sin helhet viser at Arbeiderpartiet har gått banans og lover uten mål og mening, sier Dørum.

DØGNÅPEN SKOLE: - Skolen må bli et sted hvor eleven kan være etter endt skoledag. Der bør de kunne få muligheten til å bruke fasilitetene som PC-er, biblioteket og idrettshallen, sier Nina Bachke til Dagbladet.no.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media