– Arbeiderpartiet har sviktet innvandrerne

Ap-politiker Yousuf Gilani (34) tar oppgjør med eget parti. – Arbeiderpartiet har sviktet enormt når det gjelder integrering, sier Gilani.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):- Det helt bak mål å påstå at integreringen er vellykket. De fleste blant minoritetene i Norge er langt ifra integrert – verken i det norske samfunnet, i jobbmarkedet eller i eneboligområdene, sier Ap-politiker Yousuf Gilani til Dagbladet.no.

Norskpakistanere har i en årrekke vært en av Arbeiderpartiets mest profilerte politikere med minoritetsbakgrunn. Han sitter i bystyret i Drammen.

Debatten har vært heftig på Dagbladet.no etter at byrådsleder Erling Lae (H) sa at integreringen i Oslo er vellykket og byrådskandidat for Arbeiderpartiet Rune Gerhardsen gikk ut og sa at «utviklingen først og fremst er spennende og positiv.»

- Etisk problematisk Dette har ikke falt i god jord hos flere politikere med minoritetsbakgrunn:

– Integreringen er ikke vellykket. Det har jeg selv følt på kroppen, sa Høyrepolitiker Mubashar Kapur (28) til Dagbladet.no sist lørdag. I går gikk Fremskrittspartiets Mazyar Keshvari (26) ut og sa at det er «etisk problematisk å slippe inn flere innvandrere.»

Nå kaster også Arbeiderpartiets minoritetspolitiker seg inn i debatten. Drammenseren Gilani mener at det er helt forkastelig av Gerhardsen å si at utviklingen er positiv og spennende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer