Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeiderpartiet mest fram på ny gallup

Men flertall for regjeringspartiene.

HENTER SEG INN: Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre kan vise til noe framgang på den siste målingen fra TV 2 etter krisetall i januar.  Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
HENTER SEG INN: Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre kan vise til noe framgang på den siste målingen fra TV 2 etter krisetall i januar. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre er fortsatt landets klart største parti til tross for en tilbakegang på 1,4 prosentpoeng til 29,1 prosent i februarmålingen TNS har laget for TV 2.

Oppslutningen er langt over valgresultatet på 25 prosent.

Februarmålingen fra TV 2 viser at Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre ville fått 87 mandater og flertall på Stortinget dersom det var valg i dag. Dermed klarer de seg uten KrF som faller under sperregrensen med en tilbakegang på 0,7 prosentpoeng til 3,8 prosent.

Tre uker at Venstre gikk inn i Erna Solbergs regjering sammen med Høyre og Fremskrittspartiet går partiet fram med 1,5 prosentpoeng til 5,8 prosent.

- Jeg håper det betyr at folk ser at Venstre er villig til å ta ansvar, sier partileder Trine Skei Grande (V).

Arbeiderpartiet henter seg litt inn igjen etter gallupsjokket i januar. Kun én gang siden 1964 hadde Kantar TNS målt lavere oppslutning enn 19,4 prosent. I februar henter partiet tilbake noe av det tapte med en fremgang på 4,2 prosentpoeng til 23,6 prosent.

Fremskrittspartiet går mest tilbake på februarmålingen til 12 prosent (-2,8). SV går tilbake med 2,3 prosentpoeng til 6,3 prosent.

Senterpartiet får 11,2 prosent (+ 0,3), mens Rødt får 3,6 prosent (+ 0,6), noe som gjør partiet større enn MDG som er nede på 3,4 prosent, en framgang på 0,8 prosentpoeng.

Målingen er laget av Kantar TNS for TV 2 mellom 29. januar og 5. februar. Feilmarginen er mellom 1,4 og 2,8 prosentpoeng og størst for de største partiene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!