Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeiderpartiet mest fram på ny måling

- Folk ser at den nye regjeringen bringer landet i en annen retning, sier Stoltenberg.

 EN GLAD MANN:  Jens Stoltenberg tror folket har merket endringene etter at den nye regjeringen tok over, og at dette er grunnen til at Arbeiderpartiet nå får større oppslutning. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
EN GLAD MANN: Jens Stoltenberg tror folket har merket endringene etter at den nye regjeringen tok over, og at dette er grunnen til at Arbeiderpartiet nå får større oppslutning. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre får 27,9 prosent på meningsmålingen som Opinion Perduco har laget for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) i desember. Det er den samme oppslutningen som i novembermålingen.

Fremskrittspartiet går fram et halvt prosentpoeng til 14,8, mens Ap altså får 32,7 prosent, en framgang på 1,1.

- Jeg er glad for at vi går fram og styrker posisjonen som landets største parti. Selv om endringene ikke er dramatiske, ser folk at den nye regjeringen bringer landet i en annen retning når det gjelder viktige veivalg. Forskjellene øker, det føres en umoderne familiepolitikk og regjeringen gjør oss mer oljeavhengige, sier Ap-leder Jens Stoltenberg.

KrF og Venstre får henholdsvis 5,8 og 5,4 prosent, fram 0,2 og 0,7 prosentpoeng. Senterpartiet faller 0,7 prosentpoeng til 4,9 prosent, mens SV legger på seg 0,3 til fortsatt svake 3,5 prosent. Bakgrunnstallene viser at én av ti SV-velgere ved stortingsvalget nå stemmer Ap.

Miljøpartiet De Grønne får 3,1 prosent (tilbake 0,2), Rødt 0,8 prosent (tilbake 0,2) og andre partier og grupper får 1,1 prosent (fram 0,5).

(NTB)