Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Arbeiderpartiet sitter i sandkassa og furter»

Siv Jensen slår tilbake mot kritikken fra opposisjonen.

ETTERLYSER: Frp-leder Siv Jensen etterlyser svar på hva Arbeiderpartiet vil gjøre i sin nye rolle som opposisjonsparti. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
ETTERLYSER: Frp-leder Siv Jensen etterlyser svar på hva Arbeiderpartiet vil gjøre i sin nye rolle som opposisjonsparti. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siv Jensen har vært utsatt for knallhard kritikk fra Arbeiderpartiet den siste uka. I dag innleder partilederen til debatt under Fremskrittspartiets landsstyremøte i Oslo etter å ha blitt beskyldt for politisk bedrageri av Arbeiderpartiets Martin Kolberg.

- Etter fire måneder i posisjon har vi fjernet arveavgiften, igangsatt arbeidet med å lovfeste retten til verdig eldreomsorg, økt bevilgninger til veibygging, helsesektoren og politiet, sier Siv Jensen.

Furter i sandkassa - Den store forskjellen på Frp og Arbeiderpartiet er at vi er mest opptatt av å gjennomføre politikk, fremfor å rakke ned på politiske motstandere.

Jeg tar gjerne debatter mot Arbeiderpartiet på politikk, men det virker ikke som de er interessert i annet enn å sitte i sandkassa å furte over at landets velgere vendte dem ryggen, hevder Frp-lederen.

Svertekampanje Finansministeren spør hva Arbeiderpartiet har gjort etter fire måneder i opposisjon. Og svarer selv:

- Ikke stort annet enn å fortsette den svertekampanjen som var strategien de tapte valget på.

Siv Jensen henviser til de famøse uttalelsene til Helga Pedersen under årsmøtet i Vadsø Ap forrige helg. Der uttrykte Ap-nestlederen fra talerstolen viktigheten av at alle bidrar til å sverte den blåblå regjeringen.

Beklaget ordbruk - Nå har jeg brukt mye tid på å sverte regjeringen, men det er jo viktig. Og det er viktig at alle bidrar til å gjøre nettopp det, sa Ap-nestleder Helga Pedersen til partiets tillitsvalgte i Finnmark.

Pedersen beklaget senere ordbruken.

«Min intensjon var å få frem at vi som opposisjonsparti skal si ifra når vi mener regjeringen tar landet i feil retning. Da er en del av jobben å synliggjøre forskjeller og ansvarliggjøre dem», skrev Helga Pedersen i en e-post til Dagbladet.

Etterlyser svar - Martin Kolberg og Helga Pedersen må gjerne fortsette sin negative kampanje, men det viser at Arbeiderpartiet ikke er beredt til å diskutere politikk. Det har de knapt gjort etter valget, sier Siv Jensen.

Hun mener det er på tide at Arbeiderpartiet gir velgerne svar.

- Er det slik at de ønsker å gjeninnføre arveavgiften vi har fjernet? Vil de utsette innføringen av ny straffelov som vi har fremskyndet kraftig, og vil de fjerne lovfesting av rettigheter i eldreomsorgen som vi skal innføre?

Nye tanker Finansministeren hevder at Arbeiderpartiet i liten grad har fremmet politiske løsninger etter valgnederlaget.

- Jeg kan ikke se at de har tenkt nye tanker for å gjøre helsevesen, politi og samferdselssektoren bedre. Heldigvis er vi godt i gang med å gjøre gode endringer på samtlige av disse feltene, sier Siv Jensen.

Avslappet Jonas Gahr Støre mener Frp flykter fra politikken sin.

- Kritikken fra Siv Jensen tar jeg med senkede skuldre, sier Jonas Gahr Støre, finanspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet.

- Kjennetegnet ved Frp i regjering er at de på fire måneder har forlatt det meste av det de har stått for i 40 år. Det beklager ikke jeg, sier Støre.

Mangler flertall Han gir Siv Jensen rett i en ting:

- Arbeiderpartiet får til mindre i norsk politikk i dag fordi vi mangler flertall. Det skal vi bruke tiden som kommer til å gjøre noe med.

Vi har rolle som opposisjon med å kritisere de forslagene vi er kritiske til. Som dyrere og færre barnehager, usosiale skattelettelser og defensiv klimapolitikk, sier Jonas Gahr Støre.

Vente og se Den tidligere utenriksministeren og helseministeren påpeker at regjeringen foreløpig har kommet med få saker til Stortinget.

- Så vi får vente og se.
Vi er opptatt av at der det er flertall i Stortinget for en annen politikk enn regjeringens, vil vi bidra med det. Inntil denne uken var det flertall for å trekke Pensjonsfondet ut av kull.

Men nå har Frp lykkes i å få Krf og Venstre til å snu. Beklagelig, men vi får ta det til etterretning, sier Jonas Gahr Støre.

Hele Norges coronakart