Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeiderpartiet skifter navn

Til, ja, nettopp Arbeiderpartiet.

 «NYTT» NAVN:  Jan Bøhler (t.v.) sa under landsmøtet i dag at partiet kan ha gått glipp av stemmer, fordi folk ikke kjenner igjen navnet Det norske Arbeiderparti på stemmeseddelen. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
«NYTT» NAVN: Jan Bøhler (t.v.) sa under landsmøtet i dag at partiet kan ha gått glipp av stemmer, fordi folk ikke kjenner igjen navnet Det norske Arbeiderparti på stemmeseddelen. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske Arbeiderparti (DNA) skifter navn og skal heretter hete Arbeiderpartiet. Det vedtok landsmøtet lørdag morgen.

Dermed er det offisielle partinavnet tilpasset det som folk flest kaller partiet. Men aller størst betydning får navneendringen for plasseringen av stemmesedlene i valglokalene.

- I alle trykksaker, sosiale medier og i mediene bruker vi «Arbeiderpartiet». Og vi har sett ved valg at velgere med en annen kulturbakgrunn, og som ikke kjenner partihistorien, blir usikre på om de velger riktig liste, sa leder i Oslo Ap, Jan Bøhler, da han fremmet forslaget.

- Navnet «Det norske Arbeiderparti» er ukjent for mange velgere. De spør: Hvor er Arbeiderparti-lista? Vi har fått rapporter fra stemmestyrene om dette, sa Bøhler.

Han utelukker ikke at partiet kan ha gått glipp av stemmer fordi velgerne ikke kjenner igjen partinavnet blant stemmesedlene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!