«NYTT» NAVN:  Jan Bøhler (t.v.) sa under landsmøtet i dag at partiet kan ha gått glipp av stemmer, fordi folk ikke kjenner igjen navnet Det norske Arbeiderparti på stemmeseddelen. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
«NYTT» NAVN: Jan Bøhler (t.v.) sa under landsmøtet i dag at partiet kan ha gått glipp av stemmer, fordi folk ikke kjenner igjen navnet Det norske Arbeiderparti på stemmeseddelen. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer

Arbeiderpartiet skifter navn

Til, ja, nettopp Arbeiderpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske Arbeiderparti (DNA) skifter navn og skal heretter hete Arbeiderpartiet. Det vedtok landsmøtet lørdag morgen.

Dermed er det offisielle partinavnet tilpasset det som folk flest kaller partiet. Men aller størst betydning får navneendringen for plasseringen av stemmesedlene i valglokalene.

- I alle trykksaker, sosiale medier og i mediene bruker vi «Arbeiderpartiet». Og vi har sett ved valg at velgere med en annen kulturbakgrunn, og som ikke kjenner partihistorien, blir usikre på om de velger riktig liste, sa leder i Oslo Ap, Jan Bøhler, da han fremmet forslaget.

- Navnet «Det norske Arbeiderparti» er ukjent for mange velgere. De spør: Hvor er Arbeiderparti-lista? Vi har fått rapporter fra stemmestyrene om dette, sa Bøhler.

Han utelukker ikke at partiet kan ha gått glipp av stemmer fordi velgerne ikke kjenner igjen partinavnet blant stemmesedlene.

(NTB)