Arbeiderpartiet snart dobbelt så store som Høyre

Nedturen fortsetter for Høyre.

FLYT HØYT: Arbeiderpartiet, en gang med kallenavnet «ørnen blant partiene», flyr høyt på en ny meningsmåling som Ipsos MMI har utført for Dagbladet. Partileder Jonas Gahr Støre, her utenfor sitt kontor i tredje etasje på Stortinget, er stinn av selvtillit. Foto: Tomm W. Christiansen / Dafbladet
FLYT HØYT: Arbeiderpartiet, en gang med kallenavnet «ørnen blant partiene», flyr høyt på en ny meningsmåling som Ipsos MMI har utført for Dagbladet. Partileder Jonas Gahr Støre, her utenfor sitt kontor i tredje etasje på Stortinget, er stinn av selvtillit. Foto: Tomm W. Christiansen / Dafbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter tre uker med beinharde budsjettforhandlinger og blottlegging av borgerlig uenighet, fikk endelig statsminister og Høyre-leder Erna Solberg grunn til å smile i 4.30-tida i dag tidlig.

Da maktet endelig regjeringspartiene og støttepartiene å enes om neste års statsbudsjett.

Men allerede nå kommer kalddusjen:

I Dagbladets ferske partibarometer, som Ipsos MMI har tatt opp i budsjettinnspurten - mellom 17. og 20. november - går Høyre tilbake 2,9 prosentpoeng, til 23 prosent.

Så lavt har ikke regjeringspartiet ligget siden i mai 2010, med unntak av august-målingen i kjølvannet av terrorangrepet 22. juli 2011.

Og hva verre er: Den største velgerflukten går til Arbeiderpartiet. Omlag 12,8 prosent av dem som sikret Høyre regjeringsmakt ved valget i 2013, oppgir nå at de ville stemt på Ap.

- Dette er det bildet vi ser på meningsmålingene nå, og jeg argumenterer ikke mot at det er et reelt bilde akkurat nå. Jeg tror at det er en viss kostnad ved å sikre at det ikke blir større problemer framover. Vi vet at omstillingsbehovene er ganske store framover, særlig fordi oljeimpulsen kommer til å være mindre enn i årene framover. Og så mener jeg at det har vært mye diskusjon om konfliktsakene, sier statsministeren til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer