PÅ FLOMTUR: Statsminister Jens Stoltenberg hilser på Thomas Lium under et besøk til de flomrammede områdene i Kvam i Oppland søndag. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
PÅ FLOMTUR: Statsminister Jens Stoltenberg hilser på Thomas Lium under et besøk til de flomrammede områdene i Kvam i Oppland søndag. Foto: Thomas Winje Øijord / ScanpixVis mer

Arbeiderpartiet størst på ny måling

Arbeiderpartiet er klart størst på en ny meningsmåling. Partiet går fram med 4,8 prosentpoeng til en oppslutning på 31,5 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meningsmålingen viser samtidig at Høyre er klart størst på den borgerlige siden med 25,1 prosent, noe som er en tilbakegang på 5,6 prosentpoeng, men fortsatt en framgang på 8 prosentpoeng siden forrige stortingsvalg.

Arbeiderpartiet har på sin side mistet nesten 4 prosentpoeng siden forrige stortingsvalg, skriver Dagsavisen.

De rødgrønne kollegene SV og Sp opplever to motsatte situasjoner. SV går tilbake med 1,0 prosentpoeng til 5,3 prosents oppslutning, mens Sp går fram med 2,2 prosentpoeng til en oppslutning på 6,0 prosent.

Fremskrittspartiet går fram med 2,0 prosentpoeng til 19,9 prosent.

Dersom dette hadde vært resultatet av et stortingsvalg i dag, ville de borgerlige partiene ha fått ni flere representanter og dermed solid flertall. Høyre og Frp ville imidlertid ikke ha klart å få rent flertall sammen.

Resultatene fra de andre partiene: KrF 4,9 (-0,3), Venstre 5,3 (-1,1), Rødt 1,6 (-0,4) og Andre 0,4 (-0,7).

(NTB)