I SKYGGENES DAL: I skyggen av regjeringsforhandlingene har Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet tapte mange velgere. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
I SKYGGENES DAL: I skyggen av regjeringsforhandlingene har Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet tapte mange velgere. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Arbeiderpartiet stuper på ny meningsmåling

Går tilbake 3,7 prosentpoeng til 26,3 prosent på en meningsmåling laget for Dagens Næringsliv.

- De siste ukene har vært preget av regjeringsforhandlingene og posisjonene der. Det har handlet mindre om Arbeiderpartiets politikk, sier nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tadjik til Dagens Næringsliv.

Hun tror Aps plass i skyggen av regjeringsforhandlingene er årsaken til nedgangen.

Dersom meningsmålingen var et valgresultat, ville det likevel blitt rødgrønt flertall. De fire partiene i Erna Solbergs utvidede regjering ville endt med 79 stortingsmandater – mot 87 for Ap, Sp og SV.

Senterpartiet stiger 1,2 prosentpoeng fra desember og får en oppslutning på 13,4 prosent. SV går også fram 1,4 prosentpoeng til en oppslutning på 6,9 prosent.

Blant regjeringspartiene går Frp fram 1,3 prosentpoeng til 13,3 prosent. Ellers er det bare mindre endringer.

For de øvrige partiene viste meningsmålingen som følger (endring i parentes): Høyre 23,6 (-0,7) Frp 13,2 prosent (+1,3), KrF 3,5 prosent (0), Venstre 4,3 prosent (+0,1) og MDG 3,8 prosent (+1,4) og Rødt 3,1 prosent (-1,8).

Målingen er gjennomført av Sentio Research for Dagens Næringsliv mellom 15. og 21. januar og er basert på 1.000 intervjuer. Feilmarginen er mellom 1 og 3,4 prosentpoeng.