Arbeiderpartiet tilbake på toppen

Frps periode som Norges største gallup-parti tok slutt i november. Ap er igjen landets største parti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge gjennomsnittet av seks meningsmålinger som ble utført i november er Arbeiderpartiet tilbake på tronen, skriver Stavanger Aftenblad.

I november falt Fremskrittspartiet ned fra plassen som norges største politiske parti. Ap er tilbake på sin vante plass med en oppslutning på 26.5 prosent, 0.2 prosentpoeng mer enn Frp. Dette tilsvarer en framgang på 2 prosentpoeng for Ap og en tilbakegang på 4,9 prosentpoeng for Frp i forhold til gjennomsnittet på de samme seks meningsmålingene i oktober.

På fire av de seks meningsmålingene er Fremskrittspartiet fortsatt størst, og det er først og fremst den gode Feedback-målingen for Nettavisen som drar Ap opp. På den målingen får Ap en oppslutning på 31,9 prosent.

Tross i tilbakegangen for Fremskrittspartiet ligger partiet fortsatt på et historisk høyt nivå. Carl I og co. er fortsatt nesten dobbelt så store som Høyre.

Resultatet for de andre partiene er som følger (endring i prosentpoeng fra oktober i parentes): Høyre 14,3 (+1), KrF 12,7 (+0,8), SV 8 (+0,4), Sp 5,7 (+0,4), Venstre 3,4 (-0,1) og RV 1,7 (-). Tallene er basert på gjennomsnittet av målinger gjort av AC Nielsen, Feedback, MMI, Norsk Gallup, Opinion og Din mening.