Arbeiderpartiet vil bruke partipisken i OL-saken

Et flertall av fylkeslederne i Arbeiderpartiet sier nå nei til å sende søknad om Oslo-OL. Men Ap kan likevel ende opp med å stemme samlet for OL.

STØRE SVINGER PISKEN: Et flertall av fylkeslederne i Ap er kritiske til at Norge skal sende en OL-søknad. I alt ti fylker, pluss AUF, er kritiske til en søknad, viser Klassekampens opptelling. Ap-nestleder Helga Pedersen vil likevel ikke la stortingsgruppen stemme etter egen overbevisning. Partileder Jonas Gahr Støre er på ja-sida i OL-spørsmålet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
STØRE SVINGER PISKEN: Et flertall av fylkeslederne i Ap er kritiske til at Norge skal sende en OL-søknad. I alt ti fylker, pluss AUF, er kritiske til en søknad, viser Klassekampens opptelling. Ap-nestleder Helga Pedersen vil likevel ikke la stortingsgruppen stemme etter egen overbevisning. Partileder Jonas Gahr Støre er på ja-sida i OL-spørsmålet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi skal diskutere saken, og så må alle stille seg bak flertallet, sier nestleder Helga Pedersen i Arbeiderpartiet til Klassekampen.

Om en måned legger kulturminister Thorhild Widvey (H) fram OL-saken for Stortinget.

Fordi Høyres regjeringspartner Frp allerede har gjort det klart at de er mot OL, er Høyre avhengige av Ap for å få flertall.

- Regjeringen vil legge fram saken for Stortinget i slutten av oktober, enten i form av en melding eller en proposisjon, sier Widvey til Klassekampen.

Et flertall av fylkeslederne i Ap er kritiske til at Norge skal sende en OL-søknad. I alt ti fylker, pluss AUF, er kritiske til en søknad, viser Klassekampens opptelling.

Ap-nestleder Helga Pedersen vil likevel ikke la stortingsgruppen stemme etter egen overbevisning.

- Vi gjør det samme som i alle andre saker. Vi diskuterer på bakgrunn av den informasjonen regjeringen legger fram for Stortinget, og lytter til alle synspunkt. Men når vedtaket er fattet må alle stille seg solidarisk bak avgjørelsen, sier Pedersen.

Nei-folket møter tung motstand i Ap-toppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer