Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeiderpartiet vil ha statseide sykehus

Staten skal eie sykehusene, mener flertallet i Arbeiderpartiets sentralstyre. Fylkeskommunene skal enten slankes kraftig eller erstattes med interkommunalt samarbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiledelsen presenterte flertallets konklusjoner etter at sentralstyret hadde diskutert forslaget til nytt partiprogram mandag.

Det er ikke klart hva som blir fylkeskommunens skjebne etter at staten har overtatt sykehusene. Flertallet mener det trengs regionale løsninger, men det er et åpent spørsmål hvordan dette skal organiseres.

- Vi må rydde opp i dagens system som til dels består av fem og seks forvaltningsnivåer innenfor helsesektoren. Hvorvidt det regionale nivået skal være interkommunalt samarbeid eller en betydelig slanket fylkeskommune, er et praktisk spørsmål som må vurderes, sier partileder Thorbjørn Jagland.

Et mindretall på fem vil at folkevalgte regionale styringsorganer skal ha ansvaret for sykehusene i nært samarbeid med staten.

Mindretallets representant Grete Fossum frykter at fylkeskommunen i realiteten er død hvis staten overtar sykehusene.

(NTB)