Arbeiderpartiet visste ikke om Bøhlers musikkvideostunt

- Vi skulle legge ut videoen i all hemmelighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arbeiderparti-politiker Jan Bøhlers musikkvideohyllest til Groruddalen er blitt en skikkelig snakkis i sosiale medier etter at han la den ut på nettet i går.

- Det vi er opptatt av å få fram, er gleden av å bo i Groruddalen, sier Bøhler når han besøker Dagbladets valgbod i dag.

Følg Dagbladets valgsending live.

Partiet visste ingenting Bøhler innrømmer at partiet ikke visste om videoen på forhånd, og sier den ikke er en del av valgkampen.

- Vi skulle legge ut videoen i all hemmelighet i går, og det var bare vi som visste om det. Så fikk jeg sms fra Raymond Johansen i går klokka elleve, som sa «veldig, veldig, veldig bra», forteller Bøhler.

- Men de hadde jo ikke hørt noe om det verken på partikontoret sentralt eller i Oslo. Så dette er ikke noe valgkampprosjekt. Det er et privat kjellerprosjekt, sier han.

Fikk ideen på sykkeltur Bøhler forklarer at han laget videoen etter å ha fått ideen til teksten etter en sykkeltur. Sammen med Rune Madsen, fra festivalen Granittrock, skrev han låta, før musikkvideoen ble spilt inn helga.

Groruddalen har de siste åra fått mye kritikk, og flere har beskrevet bydelen i Oslo som en ghetto. Det vil ikke Bøhler være med på.

- I oppgangen min er det ti familier, hvorav åtte har innvandrerbakgrunn. Men barna leker sammen på norsk, og vokser opp i norske miljøer. Da kan man ikke si at det er en ghetto, fordi det er mange med innvandrerbakgrunn, sier Bøhler.

- Framtida for Norge ligger i god integrering. At vi vokser opp sammen på norsk, og greier å se også de med annen hudfarge som ekte norske. Vi har veldig mange verdier vi er stolte av, og synger ut om, og vi synes det har vært for mye om at dette er problemområder, sier Bøhler.

Bryr seg ikke om kritikerslakt Bøhler sier han har fått mye positiv respons fra folk.

En som derimot ikke er imponert, er Dagbladets anmelder Sven Ove Bakke. Han slakter låta, og triller terningkast én.

 

Bøhler sier han ikke hadde sett for seg anmeldelser av låta.

- Jeg har ingen planer om det i det hele tatt. Jeg ikke tenkt til å melde meg på til noen musikkanmeldelse. Dette er ikke den typen målgruppe som ham.