Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeiderpartiets nettsider under angrep

- Om Datalagringsdirektivet blir innført, tar vi nettsidene til Arbeiderpartiet, har to representanter fra hackergruppa Anonymous tidligere uttalt.

UNDER ANGREP: Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet er under data-angrep. Det siste døgnet har voldsomme mengder trafikk rettet mot regjeringspartiets nettsider satt sidene ut av spill. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
UNDER ANGREP: Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet er under data-angrep. Det siste døgnet har voldsomme mengder trafikk rettet mot regjeringspartiets nettsider satt sidene ut av spill. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå bekrefter kommunikasjonsjef i Arbeiderpartiet (AP), Pia Gulbrandsen til Dagbladet, at partiets nettsider har vært utsatt for en rekke angrep det siste døgnet.

I et eksklusivt intervju med Dagbladet i desember i fjor gjorde to norske Anonymous-medlemmer det klart at de vil angripe nettsidene til Arbeiderpartiet om Datalagringsdirektivet (DLD) blir innført.

Mandag sa stortinget ja til innføring av det omstridte direktivet. DLD ble vedtatt med 89 mot 80 stemmer etter en intens og langvarig debatt.

- Vi har vært under jevnlige angrep siden i går formiddag, forteller kommunikasjonsjef i AP, Pia Gulbrandsen.

Hun forteller at noen sender veldig store mengder datatrafikk til partiets nettsider.

GARANTERTE AKSJONER: To norske hackere har tidligere uttalt at de ville angripe Arbeiderpartiets nettsider om Datalagringsdirektivet ble vedtatt. Nå er regjeringspartiets nettsider utsatt for angrep. Foto: Sveinung U. Ystad/Dagbladet
GARANTERTE AKSJONER: To norske hackere har tidligere uttalt at de ville angripe Arbeiderpartiets nettsider om Datalagringsdirektivet ble vedtatt. Nå er regjeringspartiets nettsider utsatt for angrep. Foto: Sveinung U. Ystad/Dagbladet Vis mer

- Trafikken kommer fra et titalls ip-adresser, blant annet fra en server i Tyskland. Men adressene forandrer seg hele tiden og det gjør arbeidet vanskelig for oss, sier hun.

Hun forteller at det nå gjøres grep for å stoppe angrepene, og at situasjonen for øyeblikket er under kontroll.

- Om det er noen fra denne anonymous-gruppa så er det et paradoks at noen som hevder å jobbe for demokrati og ytringsfrihet tar i bruk denne type virkemidler.

Guldbransen understreker at de ikke vet hvem som står bak angrepet.

- Jeg regner med at de som tilhører den organiserte motstanden mot DLD tar avstand fra slike metoder, sier hun.

BEKREFTER ANGREP: Kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet, Pia Gulbrandsen.
BEKREFTER ANGREP: Kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet, Pia Gulbrandsen. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media