Arbeiderpartiets nettsider under angrep

- Om Datalagringsdirektivet blir innført, tar vi nettsidene til Arbeiderpartiet, har to representanter fra hackergruppa Anonymous tidligere uttalt.

UNDER ANGREP: Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet er under data-angrep. Det siste døgnet har voldsomme mengder trafikk rettet mot regjeringspartiets nettsider satt sidene ut av spill. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
UNDER ANGREP: Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet er under data-angrep. Det siste døgnet har voldsomme mengder trafikk rettet mot regjeringspartiets nettsider satt sidene ut av spill. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nå bekrefter kommunikasjonsjef i Arbeiderpartiet (AP), Pia Gulbrandsen til Dagbladet, at partiets nettsider har vært utsatt for en rekke angrep det siste døgnet.

I et eksklusivt intervju med Dagbladet i desember i fjor gjorde to norske Anonymous-medlemmer det klart at de vil angripe nettsidene til Arbeiderpartiet om Datalagringsdirektivet (DLD) blir innført.

Mandag sa stortinget ja til innføring av det omstridte direktivet. DLD ble vedtatt med 89 mot 80 stemmer etter en intens og langvarig debatt.

- Vi har vært under jevnlige angrep siden i går formiddag, forteller kommunikasjonsjef i AP, Pia Gulbrandsen.

Hun forteller at noen sender veldig store mengder datatrafikk til partiets nettsider.

- Trafikken kommer fra et titalls ip-adresser, blant annet fra en server i Tyskland. Men adressene forandrer seg hele tiden og det gjør arbeidet vanskelig for oss, sier hun.

Hun forteller at det nå gjøres grep for å stoppe angrepene, og at situasjonen for øyeblikket er under kontroll.

- Om det er noen fra denne anonymous-gruppa så er det et paradoks at noen som hevder å jobbe for demokrati og ytringsfrihet tar i bruk denne type virkemidler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer