ETTERFORSKNING: Tekniske etterforskere fra Kripos, bistått av en lokal polititekniker og en elektrisk ekspert, har startet arbeidet i brannruinene. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
ETTERFORSKNING: Tekniske etterforskere fra Kripos, bistått av en lokal polititekniker og en elektrisk ekspert, har startet arbeidet i brannruinene. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUGVis mer

Arbeidet for å løse branngåten i gang

Kripos på plass i Herøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HERØY (Dagbladet.no): I formiddag startet etterforskerne fra Kripos det omfattende arbeidet med de tekniske undersøkelsene i brannruinene på Flusund i Herøy.

Fire unge mennesker i alderen 17 til 22 år brant inne i den eksplosive brannen som startet rundt 06.30 søndag morgen. Det hadde vært fest i huset kvelden før, og en rekke mennesker hadde vært innom festen.

Mye tyder på at de fire omkomne lå og sov da brannen brøt ut.

Sammen med en lokal polititekniker og en elektrisk ekspert går Kripos-etterforskerne nå gjennom det svært utbrente huset for å finne svar på branngåten. Også en politihund har gått gjennom ruinene.

Det møysommelige arbeidet kan ifølge Herøy-lensmann Per Otto Myklebust ta flere dager.

- Jeg tviler sterkt på at det vil foreligge et svar på hva som startet brannen så tidlig som i dag eller i morgen, sier han.

Folkene fra Kripos samlet inn flere gjenstander de nå skal analysere i laboratorium.

Vitneavhør
I tillegg til den tekniske etterforskningen pågår også den taktiske etterforskningen etter brannen. En rekke vitneavhør, blant annet av personer som var innom festen lørdagsnatta, er foretatt. En 20 år gammel mann kom seg velberget ut av det brennende huset, men ifølge lensmann Myklebust har ikke avhørene av mannen gitt flere svar på hva som kan ha startet brannen.

Dagbladet skrev søndag at vitner kunne fortelle om at en ødelagt oljeovn sto inne i huset, og at det kan være fare for at noen av ungdommene har fyrt opp denne, ettersom det var en svært kald natt. Myklebust har tidligere bekreftet kjennskap til denne ovnen, men ønsker ikke å spekulere på om denne kan ha vært brannårsaken.

UTBRENT: Huset der fire unge mennesker omkom i helga, er totalskadd. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
UTBRENT: Huset der fire unge mennesker omkom i helga, er totalskadd. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer