Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeidet med den svarte boksen fra ulykkeshelikopteret er ferdig

Informasjonen skal være av god kvalitet.

Ble undersøkt: Deler fra helikopteret ble i går hevet. Minneenhet (t.h) er tatt ut fra den kombinerte tale- og dataregistratoren. Foto: Statens havarikommisjon.
Ble undersøkt: Deler fra helikopteret ble i går hevet. Minneenhet (t.h) er tatt ut fra den kombinerte tale- og dataregistratoren. Foto: Statens havarikommisjon. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Havarikommisjonen er ferdig med å hente ut data fra ulykkeshelikopterets svarte boks. Informasjonen er av god kvalitet.

- Informasjonen er sendt tilbake til Norge. Nå gjenstår den vanskeligste delen — å bruke informasjonen for å forstå den større sammenhengen, sier avdelingsdirektør Kåre Halvorsen i Havarikommisjonens luftfartsavdeling til NTB.

Han har selv vært i England der den britiske havarikommisjonen (AAIB) har bistått den norske med å hente ut informasjonen.

- Jeg kan ikke si noe om hva vi har hentet ut. Men vi vet at informasjonen er av god kvalitet, og at vi vil ha nytte av den, sier Halvorsen.

Den svarte boksen, som egentlig er oransje, består av to deler, en taleopptaker og en dataopptaker. Taleopptakeren tar opp lyd fra helikopterets cockpit. Dataopptakeren registrerer data som høyde, hastighet og annen teknisk informasjon.

Ifølge Halvorsen vil Havarikommisjonen fortløpende informere myndigheter som jobber med flysikkerhet, om funnene.

(NTB)

Hele Norges coronakart