Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeids- og trygdeetaten blir slått sammen

Regjeringen kommer til å foreslå at trygdeetaten og arbeidsmarkedsetaten blir slått sammen til en ny statlig arbeids-, velferds- og trygdeetat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vil legge fram forslag om dette i form av en stortingsproposisjon før påske. Deretter håper vi at forslaget kan bli vedtatt før Stortinget tar sommerferie. Selv med denne timeplanen vil ikke den nye etaten være klar før 2007, sier arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten (KrF) til NTB.

Forslaget følger i hovedtrekk anbefalingen fra det siste Rattsø-utvalget som utredet tidenes største brukerreform. Her skal staten ta over ansvaret for arbeid, dagpenger, attføring, sykepenger og pensjon, men kommunene skal fortsatt ha ansvar for sosialhjelpen. I dag har vi en tredeling med egen trygdeetat, Aetat og sosialtjeneste. I alt blir rundt 12.000 ansatte berørt av reformen dersom den blir vedtatt.

- Vi ønsker en mer helhetlig tjeneste slik at vi får færre kasteballer mellom etatene. Vårt mål er i første rekke å få flere i aktivitet og arbeid. Derfor må veggene mellom etatene slås ut slik at flere kan få en bredere vei tilbake til aktivitet og arbeid, sier Høybråten. (©NTB)