LO mot Høyre

- Arbeidsfolk har vendt ryggen til Høyre for lengst

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum, hardt ut mot Høyres velgerjakt blant industriarbeidere.

MOTANGREP: LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og Fellesforbundets leder Jørn Eggum (tv) går til kraftig motangrep mot næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) som vil få flere industriarbeidere til å stemme Høyre. De sier at arbeidsfolk for lengst har vendt Høyre ryggen.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MOTANGREP: LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og Fellesforbundets leder Jørn Eggum (tv) går til kraftig motangrep mot næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) som vil få flere industriarbeidere til å stemme Høyre. De sier at arbeidsfolk for lengst har vendt Høyre ryggen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Annonse

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) fortalte i Dagbladet i helga hvordan han og Høyre vil jakte på velgere på industristeder og i tradisjonelle Ap-bastioner.

Høyre har ut fra tall og fakta om industriarbeiderne konkludert med at mange er enige med Høyre i saker som næringsutvikling og verdiskaping. Derfor ser Høyre et stort potensial.

- Har gjennomskuet Høyre

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og leder i Fellesforbundet Jørn Eggum går imidlertid til kraftig motangrep.

- Arbeidsfolk har gjennomskuet Høyre, skriver de i en felles e-post til Dagbladet.

De sier de ikke ser noen grunn til å tro på Røe Isaksen denne gangen heller.

- Den siste medlemsundersøkelsen, utført av Opinion, slår ettertrykkelig fast at medlemmene i fagbevegelsen for lengst har vendt ryggen til Høyre og regjeringen. Tre av fire medlemmer i LO stemmer på partier som vil bytte ut regjeringen. Andelen arbeidsfolk som vender regjeringen ryggen øker, sier Gabrielsen.

Han sier regjeringen har rammet arbeidsfolk på mange måter og brutt mange løfter.

- Derfor har våre medlemmer i alle sektorer, fra industrien til offentlig sektor, sluttet å tro på Høyre, sier Gabrielsen.

- Bryter løfter

- Røe Isaksen har vært ute og lovet ting før. Løftet om fagforeningsfradraget har han brutt ettertrykkelig. Det samme med løftet om å ikke gjøre det mulig å ansette midlertidig i vanlige jobber. Det totalt motsatte skjedde.

- Vi husker at Røe Isaksen lanserte Høyre som «arbeidspartiet» foran valget i 2013. Nå er han igjen ute i forkant av valg med nye salgsløfter. Det er ingen grunn til å tro på ham denne gangen heller, slår LO-lederen fast.

- Milliardærene merker det godt på kontoene sine at Høyre og støttepartiene er deres aller beste venner. Våre medlemmer, som har fått en rekke smålige kutt, forstår derimot at det ikke blir flere i arbeid av skattekutt til de aller rikeste.

- Hadde oppslutningen blant fagbevegelsens medlemmer vært valgresultatet, så hadde alle de fire regjeringspartiene vært små minipartier, sier Gabrielsen.

- Absurd flørt

Fellesforbundets leder Jørn Eggum mener Høyre har seg selv å takke for stupende oppslutning blant arbeidsfolk helt siden Høyre og Fremskrittspartiet dannet regjering i 2013.

- Det er helt absurd å se Røe Isaksen flørte med arbeidsfolk samme dag som Høyres landsmøte stemmer for å anerkjenne et uorganisert arbeidsliv. Her har vi altså han som lanserte Høyre som et arbeidsparti i 2013. Etter det har Høyre halvert oppslutningen i fagbevegelsen. Da kan de ikke ha gjort mye rett, sier Eggum til Dagbladet.

Eggum mener Høyre er et parti for folk som aktivt jobber for større ulikhet i samfunnet.

Skattelette til madrassen

- Da sier det seg selv at gutta og jentene på gølvet i norsk industri gjør klokt i å holde seg langt unna. Når Høyre i tillegg har en næringspolitikk som i stor grad går ut på å vente på at ting skal skje, samtidig som man stuer skattelette inn i madrassen til Christian Ringnes og andre skamrike sponsorer. Da er det ikke mye verdiskapning å snakke om i Høyres politikk.

- Røe Isaksen må gjerne flørte med landets arbeidere, de husker nok at han har vært ute før med dårlige sjekkelinjer som lovet for mye. Vi er ikke så naive at vi ikke ser at Høyre verken har den beste næringspolitikken eller den beste arbeidslivspolitikken, sier lederen i det største forbundet i privat sektor, Jørn Eggum.

- Kapitaleiernes parti

LO-lederen mener medlemmene avslører Høyres retorikk.

- De vet at Høyre alltid vil være kapitaleiernes og ikke arbeidernes parti. Det fikk vi igjen slått fast under behandlingen av pensjon fra første krone. Det er vel og bra å dra på besøk rundt i landet, men det hjelper ikke bare å ta på seg hjelm og dra på besøk til et verft og så hevde at Høyre har en bedre industri- og arbeidspolitikk enn Ap, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer