Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeidsgiver: - En flink gutt

Jan Holden, arbeidsgiveren til 25-åringen som trolig står bak trippeldrapene på Geilo i helgen, gir den unge mannen de beste attester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Holden kan ikke fatte hva som ligger bak handlingene.

- Han var veldig hyggelig, behjelpelig, kvikk. Jeg har ingenting å utsette på ham. Han var en av de flinkeste bak disken, sier Holden med sorgtungt blikk.

Han holder hendene rundt pappkruset med kaffe.

- Jeg trenger denne hvis vi skal snakke om dette. Jeg tror ikke det har gått helt opp for meg hva som er skjedd, men jeg vil ikke spekulere i hva som kan ligge bak, sier han stille.

25-åringen som antas å ha skutt rundt seg med en AG 3 hadde jobbet på Esso-stasjonen i Geilo sentrum i snart trekvart år. Holden kjente ham både som en av de ansatte, men også som en venn av sønnen hans på 22 år.

Stamgjest

- Sønnen min var på festen der de tre ble drept. Jeg kjenner jo faren til 25-åringen godt. Han har vært en av stamgjestene her - innom hver dag, forteller Holden.

Ved bordet utenfor kontoret til Holden snakker noen lavmælt og drikker kaffe. Stemningen er trykket.

- Men livet må gå videre. Vi hadde stengt i går. Da skulle 25-åringen vært på jobb og vi har rutiner som tilsier at vi stenger hvis det skjer tragedier som dette, men i dag åpnet vi klokka sju igjen, forteller Holden.

Panikkslagen

- Lørdag hadde jeg vært på besøk, og kona på jobb. Da jeg kom hjem litt før halv ett så jeg en ambulanse, men siden naboen min er sjef for ambulansene tenkte jeg ikke noe mer over det. Jeg hadde akkurat sovna da sønnen min ringte - helt panikkslagen inne fra huset der drapene hadde skjedd, forteller Holden.

Sønnen og samboeren hans var også på festen der tre mennesker ble drept og en hardt skadd.

- De hørte skudd mens de var i kjelleren, og sønnen min og en til løp opp trappene. Da de kom opp fikk de øye på faren i huset. Han var død. Da sprang de ned i kjelleren igjen og ringte politiet. Slik har han fortalt meg det, forteller Holden.

Familiesamhold

Holden vet ikke helt hvordan det skal gå de nærmeste dagene, men tror familien fortsatt kommer til å tilbringe mye tid sammen.

- Vi var sammen hele søndagen og var på legesentralen og et av hotellene her natt til søndag. Søndag kveld var vi hjemme med sønnen vår og hans samboer og hennes foreldre. Kona var oppe med dem til langt på natt. De er helt knekt og i sorg, sier far og arbeidsgiver Jan Holden.

(NTB-Sofia M. Fossum)

Hele Norges coronakart