Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeidsgiver: - Vi har det tungt. Det er tøft og uvirkelig

Mannen i 50-åra som ble skutt på Oppsal tirsdag, døde onsdag av skadene.

SKUTT PÅ JOBB:  En mann i 50-åra ble skutt under lunsjen på Oppsal Vaktmestersentral i Oslo. Mannen døde onsdag av skadene han pådro seg. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SKUTT PÅ JOBB: En mann i 50-åra ble skutt under lunsjen på Oppsal Vaktmestersentral i Oslo. Mannen døde onsdag av skadene han pådro seg. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 50-åra ble tirsdag formiddag skutt inne i lokalet til Oppsal Vaktmestersentral i Oslo. En 53 år gammel mann ble pågrepet og siktet i saken.

Onsdag formiddag meddelte Oslo politidistrikt at offeret døde av skadene.

Mannen i 50-åra jobbet ved vaktmestersentralen, og var på vei til lunsj da han ble skutt i hodet.

Får krisehjelp Daglig leder i Oppsal vaktmestersentral, Lars Mikkelsen, forteller at det er en forferdelig tung dag for de ansatte.

- Vi har det tungt. Det er tøft og uvirkelig. Jeg ringte alle ansatte før nyheten om at han var død gikk ut på nettet, så alle var informert om det, sier Mikkelsen til Dagbladet.

De hadde i dag et morgenmøte med helsepersonell til stedet.

- Alle de ansatte har fått tilbud om krisehjelp fra bedriftshelsetjenesten og Oslo kommune. Det var mange som var like ved da det skjedde, og som fikk med seg absolutt alt, sier Mikkelsen.

Han var selv også til stede da kollegaen ble skutt.

- Det at det ble gjort på den måten, midt i lunsjen, når alle satt rett ved hverandre - det er helt ubeskrivelig. Vi må bare holde hverandre i hendene og ta vare på hverandre, sier Mikkelsen.

Tidligere straffedømt Politiet har utvidet siktelsen mot 53-åringen til drap. Det er ifølge politiet en kjent konflikt mellom offeret og siktede, som politiet nå undersøker nærmere. 53-åringen har så langt nektet å la seg avhøre.

- Den siktede har ingen tilknytning til vaktmestersentralen. Det er viktig å få fram, sier Mikkelsen.

Det var i dag fengslingsmøte i Oslo tingrett. Mannen er varetektsfengslet i fire uker med full isolasjon i to uker. Siktelsen lød først på drapsforsøk, men ble endret til drap. 

- De to er tidligere kolleger og jobbet sammen som håndverkere på vaktmestersentralen. De siste ett til to årene har de ikke arbeidet sammen, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til NTB etter fengslingsmøtet.

Den siktede er opprinnelig fra Polen, men har norsk statsborgerskap og har bodd i Norge i over 30 år. Han er tidligere domfelt for flere narkotikaforbrytelser, men politiet har ikke informasjon om at dette har noen sammenheng med denne drapssaken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media