Arbeidsgiver: «Vi er i sjokk»

- Dette er en tragedie, sier 19-åringens arbeidsgiver. Han understreker at dødsleken ikke hadde noe med underholdningsfirmaet å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19-åringen som i går kveld døde etter en vanvittig dødslek i Askim, var ansatt i et av Norges største firma for barneunderholdning. Oslo-firmaet har over 60 ansatte, som leies ut til underholdningsoppdrag i Norge, Sverige og Danmark. Vanlige oppdrag er å more barn ved å kle seg ut som kjente barne-tv-figurer.

Den omkomne var på vei tilbake til Oslo sammen med to kolleger etter et oppdrag i Sverige, da 19-åringen bestemte seg for å utføre det vanvittige stuntet i Askim.

- Først og fremst er dette et sjokk, og en dypt tragisk ulykke for alle involverte, sier firmaets daglige leder til Dagbladet.no.

- Det er likevel viktig å understreke at dette tragiske stuntet ikke har noe med vårt firma å gjøre. Dette ble utelukkende gjort på mannens eget initiativ, og dette går langt utover de retningslinjer vi har, sier han.

Arbeidsgiveren ble varslet om ulykken seint i går kveld, og møtte den omkomnes kolleger da de var på vei mot Oslo.

- Å oppleve en slik tragedie er en fryktelig opplevelse, og de to som sitter igjen har det fryktelig vondt nå.

Underholdningsfirmaet valgte i natt å kalle tilbake alle sine ansatte som var ute på oppdrag, og åpnet dørene til hovedkvarteret i Oslo etter hvert som de kom tilbake. Der fikk de tilbud om profesjonell hjelp og oppfølging.

- Vi vurderer nå hva vi skal gjøre. Vi innkaller til et møte for alle våre ansatte i løpet av uka, men vi har ennå ikke fått tenkt gjennom hva vi konkret vil gjøre. Først og fremst er dette en tragisk ulykke, sier arbeidsgiveren.