Arbeidsliv:

«Arbeidsgivere skyr jenter i fruktbar alder som pesten»

- Men vi trosser statistikken og gjør oss ferdig med fødslene før vi begynner å jobbe, sier Caroline Krohn, vordende jurist og trebarnsmamma.  

JUSSTUDENT OG MAMMA: Caroline Krohn (27) er snart ferdigutdannet jurist etter å ha kombinert harde studier med barnefødsler. Her sammen med datteren Sophie og samboer Tom Solvang (43). Foto: Bjørn Langsem
JUSSTUDENT OG MAMMA: Caroline Krohn (27) er snart ferdigutdannet jurist etter å ha kombinert harde studier med barnefødsler. Her sammen med datteren Sophie og samboer Tom Solvang (43). Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert

27-åringen er i ferd med å avslutte jusstudiet samtidig som hun venter sitt tredje barn. Hun er ikke imponert over hvordan kvinnelige jobbsøkere behandles.

- Arbeidsgivere i denne bransjen skyr jenter i fruktbar alder som pesten. Ferdigutdannede kvinnelige jurister har opplevd at avtalte jobbintervjuer er blitt avlyst på bakgrunn av vedkommendes sivilstatus. Flere av mine studievenninner fjerner nå aktivt alle spor av familie og barn på Facebook for ikke å risikere å bli tilsidesatt i en ansettelsesprosess. Det viser hva vi står overfor, sier Caroline Krohn, mamma til Sander (5) og Sophie (1,5).

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer