Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

«Arbeidsgivere skyr jenter i fruktbar alder som pesten»

- Men vi trosser statistikken og gjør oss ferdig med fødslene før vi begynner å jobbe, sier Caroline Krohn, vordende jurist og trebarnsmamma.  

JUSSTUDENT OG MAMMA: Caroline Krohn (27) er snart ferdigutdannet jurist etter å ha kombinert harde studier med barnefødsler. Her sammen med datteren Sophie og samboer Tom Solvang (43). Foto: Bjørn Langsem
JUSSTUDENT OG MAMMA: Caroline Krohn (27) er snart ferdigutdannet jurist etter å ha kombinert harde studier med barnefødsler. Her sammen med datteren Sophie og samboer Tom Solvang (43). Foto: Bjørn Langsem Vis mer

27-åringen er i ferd med å avslutte jusstudiet samtidig som hun venter sitt tredje barn. Hun er ikke imponert over hvordan kvinnelige jobbsøkere behandles.

- Arbeidsgivere i denne bransjen skyr jenter i fruktbar alder som pesten. Ferdigutdannede kvinnelige jurister har opplevd at avtalte jobbintervjuer er blitt avlyst på bakgrunn av vedkommendes sivilstatus. Flere av mine studievenninner fjerner nå aktivt alle spor av familie og barn på Facebook for ikke å risikere å bli tilsidesatt i en ansettelsesprosess. Det viser hva vi står overfor, sier Caroline Krohn, mamma til Sander (5) og Sophie (1,5).

Mange av hennes studievenninner har også valgt å få barn.

- Vi trosser statistikken og gjør oss ferdig med fødslene før vi begynner å jobbe, sier Caroline Krohn.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?