Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeidsgivere vil ha bånn gass på samferdsel

Bekymret for produktivitetsveksten i Norge.

MER VEIARBEID Arbeidsgiverorganisasjonen Virke krever at Solberg-regjeringen øker innsatsen på veibygging. Bildet er fra utbyggingen av E6 Alta - Storsandmoen Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MER VEIARBEID Arbeidsgiverorganisasjonen Virke krever at Solberg-regjeringen øker innsatsen på veibygging. Bildet er fra utbyggingen av E6 Alta - Storsandmoen Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidsgiversammenslutningen presenterte mandag sine forventninger til den nye regjeringen under et konjunkturseminar.

Her presenterte administrerende direktør Vibeke Hammer en undersøkelse blant egne medlemmer som viser at fire av ti mener at en konjunkturoppgang i Europa er nødvendig for å skape flere arbeidsplasser i Norge.

- Gi gass
I et Norge preget av velstandsvekst går produktiviteten ned. Virke ønsker at den nye borgerlige regjeringen prioriterer Samferdsel - eller gir «bånn gass» for lønnsomme prosjekter som skaper arbeidsplasser på kort sikt og effektivisering for næringslivet på lengre sikt.

Virke oppfordrer også regjeringen om å «modernisere arbeidsmiljøloven» ved å innføre mer fleksible arbeidstidsordninger og øke adgangen til midlertidige ansettelser.

Vil forenkle
Virke ønsker også en forenkling av lover og regler, fjerning av formuesskatt og arveavgift, og skattefradrag på rehabilitering og oppussing og tilbygg på 30.000 kroner.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling