Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeidsledig fikk 33 mill. av Aetat

En arbeidsledig mann fra Buskerud fikk ved en feiltakelse utbetalt 33 millioner kroner av Aetat. Han lot være å si ifra og er nå tiltalt for grovt underslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I juni må 34-åringen møte i retten, han er tiltalt for grovt underslag.

Rik av feiltasting

I utgangspunktet hadde mannen til gode 51 kroner fra Aetat. En tastefeil i etaten gjorde at en datamaskin sørget for å øke beløpet med seks nuller, til 51 millioner kroner, skriver Drammens Tidende i dag. Etter at skatten var trukket fra, ble drøye 32,6 millioner kroner sendt rett inn på mannens konto.

I ti dager ble pengene stående. Så klarte ikke mannen å holde seg lenger, men startet ifølge tiltalen å overføre pengene til andre kontoer som han hadde. Åtte millioner havnet på hans egen kapitalkonto. Deretter drøyde det ikke lenge før han overførte 20 millioner til. En venn fikk tre millioner av disse, mens han seinere fordelte nye 4,1 millioner på to andre. Disse ble tatt ut i kontanter. De neste dagene tok han ut 200 000 kroner til.

Den nyrike arbeidssøkeren benyttet også anledningen til å koste litt på seg sjøl. På to dager brente han av 17 500 kroner på diverse varer.

Oppdaget tidlig

- Min klient erkjenner ikke straffeskyld for dette forholdet, sier mannens forsvarer, advokat Lill Slinning Vassbotn til Drammens Tidende.

Aetat fikk tilbake i overkant av 32 millioner kroner i fjor høst. Gigantunderslaget ble oppdaget etter bare få dager, noe som har vært medvirkende til at det meste av pengene er kommet til rette.

Saken kommer opp i Drammen tingrett i begynnelsen av juni.

<B>33 MILL. PÅ KONTO: </B> Den arbeidsledige 34-åringen rakk ikke å bruke opp pengene han «fikk» fra Aetat.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media