- Arbeidsledige kan gå til søksmål mot Nav

Har en god sak, mener professor.

Illustrasjonsfoto: BJØRN LANGSEM
Illustrasjonsfoto: BJØRN LANGSEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nav-brukere som ikke får den støtten de har krav på, kan gå til søksmål mot Nav. De har en god sak, slår professor Asbjørn Kjønstad fast.

- Myndighetene har lenge vært klar over at arbeidsledigheten ville stige. De burde forstått at det ville oppstå et akutt behov for utbetalinger, nesten ett år etter at vi så konturene av finanskrisen. Nav ligger tynt an, sier professor Asbjørn Kjønstad ved Universitetet i Oslo til Dagsavisen.

- Kan reise gruppesøksmål

Flere ledige er blitt nødt til å ta opp dyre forbrukslån, og det kan være aktuelt å kreve at Nav betaler rentene, sier Kjønstad.

Ifølge Dagsavisen bryter Nav sin egen tidsfrist for 13 av 17 stønadstyper. Verst står det til for uføre, enslige forsørgere og de som venter på barnebidrag og barnetrygd. Bare i Oslo blir mellom 600 og 750 personer henvist til sosialkontoret hver eneste uke fordi de ikke får dagpenger i tide, melder NTB.

Kjønstad, som er en av landets fremste eksperter på trygderett og erstatningsrett, tror at det er sannsynlig at flere Nav-brukere vil vinne fram med erstatningskrav, basert på den nye tvisteloven som ble innført for ett år siden. Der åpnes det for gruppesøksmål, som kan være en vei å gå med flere mindre erstatningskrav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer