Arbeidsledigheten har steget til 2,9 prosent

For første gang på seks år har arbeidsledigheten steget. Ved utgangen av juli var 68.300 personer uten arbeid her i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at 2,9 prosent av arbeidsstyrken går ledige. Dette er 800 personer mer enn juli for ett år siden, melder NTB. Sist arbeidsledigheten gikk opp var i oktober 1993.

- Det var ventet at ledigheten ville øke svakt etter de siste måneders stabilitet, og det er ikke noe dramatisk i det omslaget som skjer, siden nivået på arbeidsledigheten er så lavt, sier arbeidsdirektør Ted Hanisch.

Den registrerte ledigheten økte i ni fylker fra juli 1998. Ledigheten gikk mest opp i Møre og Romsdal (15 prosent), Rogaland (11 prosent) og Vest-Agder (10 prosent). Ledighetsnivået er fortsatt høyest i Finnmark med 4,9 prosent av arbeidsstyrken, og lavest i Sogn og Fjordane (1,5 prosent) og Akershus (1,6 prosent). Disse tallene inkluderer ikke deltakere på arbeidsmarkedstiltak.

Sammenlignet med juli 1998 er det 2.200 flere helt ledige menn, mens det er 1.400 færre helt ledige kvinner. Dette skyldes lavere etterspørsel innen industriarbeid, teknisk arbeid, transport og kommunikasjonsarbeid, mens ledigheten i kvinnedominerte yrker som sykepleie- og helsevernarbeid, undervisningsarbeid og annet humanistisk arbeid har gått ned.