Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Arbeidsledigheten ville vært høyere i privat sektor med Arbeiderpartiets opplegg

Mener Ap burde være ærlige på at de vil øke skattene med 28 millioner hver dag.

SLÅR TILBAKE:  - Arbeiderpartiets eneste svar på den økende arbeidsledigheten er økte skatter, hevder Kommunal- og regionalminster Jan Tore Sanner (H),

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SLÅR TILBAKE: - Arbeiderpartiets eneste svar på den økende arbeidsledigheten er økte skatter, hevder Kommunal- og regionalminster Jan Tore Sanner (H), Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet):  Ap-nestleder Trond Giske gikk i går hardt ut mot Erna Solbergs utsagn om regjeringens økonomiske politikk.

- Det må virker nærmest absurd for 134 000 arbeidsløse når Solberg sier at politikken virker kraftfullt mot arbeidsledigheten, sa Giske til Dagbladet.

Han mente også at det var oppsiktsvekkende at Erna ikke nevnte skattekutt til 18 milliarder.

- Det må tyde på at Høyre selv er i ferd med å gi opp å få folk til å tro at skattekuttene bidrar til økt sysselsetning. Folk ser at dette ikke virker, hevdet han.

- God sak Nestleder i Høyre, Kommunal og regionalminster Jan Tore Sanner (H), avviser at skattekuttene er en dårlig sak for Høyre.

- Det er en god sak. Det er en del av det Erna sier om at den økonomiske politikken virker.  I det ligger det at vi har senket skattene for de som skaper arbeidsplasser, for bedrifter og for arbeidstakere.

Ifølge Sanner er det derimot Ap som har en dårlig sak. 

Det Arbeiderpartiet ikke snakker om, er deres skattesmell til bedrifter og arbeidstakere. Jeg har aldri hørt Trond Giske på bedriftsbesøk spørre hva de synes om at han vil øke skattene deres, men det er det Arbeiderpartiet gjør, sier Sanner.

-  Arbeiderpartiets eneste svar på den økende ledigheten har vært høyere skatter. De har i år foreslått å øke skattene med over 10 milliarder kroner; 28 millioner kroner mer i skatt, for hver eneste dag. Derfor ville arbeidsledigheten vært høyere i privat sektor med Arbeiderpartiets opplegg. Det er ikke svaret på de utfordringene vi møter med fallende oljepriser og bedrifter som sliter. Er det en ting bedrifter som sliter ikke trenger, så er det Aps skattesmell, mener han.

- Har forstått lite At Giske mener Høyre-regjeringens skattekutt på 18 milliarder i stedet kunne vært brukt på tiltak mot arbeidsledigheten avvises av Sanner.

- Det betyr igjen at de vil møte krisene med høyere skatt, sier han.

Han står fast på at regjeringens økonomiske politikk virker, selv om arbeidsledigheten fortsatt stiger.

- Det har begynt å virke. Men konsekvensene av at oljeprisene faller, går raskere enn å skape nye arbeidsplasser. Jeg blir i tvil om Giske har forstått hvor krevende denne situasjonen er. Man kan ikke sammenlikne dagens situasjon med finanskrisen. Det er ikke slik at man bare kan trekke kredittkortet, så går det over. Nå må vi legge til rette for nye arbeidsplasser og ikke minst de som skaper nye arbeidsplasser, sier han.

Hele Norges coronakart