Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeidsløsheten synker fordi folk gir opp å søke jobb

Skuffende sysselsettingstall for Obama midt i den viktige valgkampen.

 VIKTIG VALGKAMPSSAK:  Å skape nye jobber og få ned arbeidsløsheten er blant de viktigste sakene i presidentvalgkampen. Nå viser ferske tall at arbeidsløsheten i USA har sunket noe, men det betyr ikke nødvendigvis at mange flere er i jobb. Foto: Johannes Worsøe Berg
VIKTIG VALGKAMPSSAK: Å skape nye jobber og få ned arbeidsløsheten er blant de viktigste sakene i presidentvalgkampen. Nå viser ferske tall at arbeidsløsheten i USA har sunket noe, men det betyr ikke nødvendigvis at mange flere er i jobb. Foto: Johannes Worsøe Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun 96.000 nye arbeidsplasser ble skapt i USA i august, godt under det som var spådd.

På forhånd var ekspertenes forventninger at det skulle bli opprettet 130.000 nye arbeidsplasser i USA.

Den offisielle arbeidsløsheten sank likevel fra 8,3 prosent til 8,1 prosent, men det skyldes i stor grad at mange arbeidsløse ga opp å søke jobb.

Den svake veksten i sysselsettingen var et slag i ansiktet på president Barack Obama, som i sin landsmøtetale kvelden før ba amerikanerne om tålmodighet med innsatsen hans for å bedre økonomien.

De svake tallene kan åpne for at sentralbanken Federal Reserve må ta nye skritt for å beskytte økonomien.

Amerikansk økonomi har vokst jevnt og trutt de siste tre årene, men veksten har vært gjennomgående svak, og arbeidsløsheten har holdt seg på over 8 prosent.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media