Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeidsminister Eriksson vil heve aldersgrensa i arbeidslivet til 75 år

Kunngjort i møte i dag.

VIL HEVE ALDERSGRENSEN:  Arbeidsminister Robert Eriksson ( FrP) vil heve grensen til 72 år og deretter 75. 
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL HEVE ALDERSGRENSEN: Arbeidsminister Robert Eriksson ( FrP) vil heve grensen til 72 år og deretter 75. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen går inn for å heve aldersgrensen i arbeidslivet til 75 år. Det kunngjorde arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) i et møte med partene i arbeidslivet tirsdag.

Dagens øvre aldersgrense er 70 år.

I første omgang skal aldersgrensen opp til 72 år. Deretter vil regjeringen sammen med partene i arbeidslivet diskutere innretning og premisser for en senere økning til 75 år.

Bakgrunnen for at dette gjøres i to omganger har blant annet å gjøre med velferdsytelsene som seniorer i arbeidslivet har rett til, blant annet sykepenger og pensjon.

Eriksson klargjorde også under møtet i arbeids- og pensjonspolitisk råd tirsdag at pensjonsalderen på 67 år blir stående. Det samme gjør aldersgrensen som enkelte ansatte i politiet, rettsvesenet, brann- og redningsetaten og helsevesenet har.

Delte syn Statens seniorråd er blant dem som har uttalt seg positivt om regjeringens forslag.

- Vi både kan og vil arbeide lenger, sier rådets leder Wenche Frogn Sellæg.

- Endringen gjør det mulig for dem som nærmer seg pensjonsalderen etter dagens regler, å forhandle med arbeidsgiveren om å fortsette, framholder hun.

UNIO kritisk - Dette kan gi en vanskelig og konfliktfull avslutning på arbeidslivet for noen. I tillegg kan det stenge ute yngre arbeidstakere, sier UNIO-leder Anders Folkestad til NTB.

De har argumentert med at det viktigste er å få flere mellom 60 og 70 år til å bli værende i jobb, og at dagens aldersgrense på 70 år i de aller fleste tilfeller fungerer greit. —

- Også i dag kan arbeidsgiver og arbeidstaker avtale seg imellom å stå utover dagens aldersgrense på 70 år, påminner Folkestad.

Han berømmer regjeringen for at endringene vil skje med fulle rettigheter og at oppsigelsesvernet gjelder opp til den nye aldersgrensen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling