Arbeidsministeren følger med på lærerstreiken

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) har mulighet til å gripe inn mot og stanse en streik, men sier samfunnet må tåle konsekvensene av lærerstreiken uten at regjeringen stanser den.

FØLGER MED: Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) har mulighet til å gripe inn i lærerstreiken. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FØLGER MED: Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) har mulighet til å gripe inn i lærerstreiken. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg, som arbeids- og sosialminister, følger med på konsekvensene av streiken og hvordan situasjonen utvikler seg. Det er Helsetilsynet som vurderer om det er fare for liv og helse forbundet med konflikter. Andre berørte myndigheter vurderer situasjonen for vitale samfunnsområder, sier Eriksson til Dagens Næringsliv.

Selv om Norge tidligere er blitt anklaget for brudd på internasjonale konvensjoner ved å forby streik for eksempel i oljesektoren, tror Fafo-forsker Åsmund Arup at en lærerstreik kan stoppes uten internasjonal påtale.

Statsminister Erna Solberg (H) sa imidlertid under skolestarten mandag at lærerstreiken ikke er kommet så langt at den kan stanses av regjeringen.

- Dette er en lovlig streik, som følger de spillereglene som er i arbeidslivet. Det betyr at regjeringen ikke har mulighet til å avbryte streiken, det vil være å bryte norsk lov. Så det er partene som har ansvar for å finne en løsning, sa statsministeren.

(NTB)