Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Corona:

Arbeidsministeren smittet

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har fått påvist smitte av coronaviruset. Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er i karantene.

PÅVIST CORONA: Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen har fått påvist smitte av coronaviruset. Foto / video: Frank Karlsen / Dagbladet TV Vis mer

- Jeg føler meg i god form og har svært milde symptomer. Jeg kommer til å jobbe mest mulig som normalt hjemmefra, men i hjemmeisolasjon, sier Isaksen til NTB.

Han sier at han har hatt symptomer i en uke. Han ble testet i går, etter at statssekretæren hans fikk påvist smitte.

- Jeg begynte å kjenne en lett forkjølelse forrige tirsdag, men hadde så vidt jeg visste ikke vært i kontakt med noen som var smittet, eller som hadde vært i utsatte områder i utlandet, sier Isaksen til NTB.

Etter det Dagbladet kjenner til, fungerer Isaksen fremdeles som minister, selv om han er syk. Han styrer departementet fra hjemmekontor.

Departementet hardt rammet

Siden nå både ministeren og statssekretæren er smittet av coronaviruset, er Arbeids- og sosialdepartementet hardt rammet av viruset.

Etter det Dagbladet kjenner til er både departementsråd Eli Telhaug, som er øverste administrative leder av departementet, og en av Isaksens politiske rådgivere, Embla Belsvik, i karantene.

Arbeids- og sosialdepartementet har overordnet ansvar for Nav, som i disse dager opplever en enorm pågang på grunn av permitteringer.

Den siste uka har Nav mottatt over 110 000 søknader om dagpenger.

Har forsøkt å holde avstand

- Jeg har hele tiden forsøkt å overholde alle råd om god hygiene og holde avstand til folk. At jeg føler meg i såpass god form, illustrerer godt hvorfor myndighetenes råd er at også de med milde luftveisinfeksjoner holder seg hjemme så lenge symptomene varer, sier Isaksen til NTB.

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er nå i hjemmekarantene i henhold til retningslinjene for nærkontakt.

– Jeg var i et møte med Torbjørn Røe Isaksen onsdag som gjør at jeg nå må i karantene en uke fremover, skriver Ropstad i en SMS til NTB.

– Jeg føler meg frisk. Heldigvis har vi god mulighet for å jobbe hjemmefra, og jeg vil fortsette å lede departementet derfra, skriver han.

Departementet kartlegger nå hvem der som har vært i nærkontakt med statsråden siden tirsdag 10. mars. I tillegg varsles eksterne deltakere som har vært på møter samtidig som statsråden i tiden etter forrige tirsdag.

Statsminister Erna Solberg (H) er ikke i karantene i henhold til reglene og retningslinjene.

Hele Norges coronakart