Arbeidsnekt ga flykaos

Store forsinkelser mellom København og Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS regner med at flytrafikken vil gå som normalt fra i morgen tidlig.

- Vi planlegger for en helt normal trafikkavvikling, opplyser pressetalskvinne i SAS, Siv Meisingset, til NTB. Hun sier det i dag kveld var dialog mellom ledelsen og de streikende stuerne på Kastrup.

- Vi har godt håp om at konflikten vil bli løst slik at morgenskiftet tirsdag kan jobbe som vanlig, sier Meisingset.

Men 2. pinsedag ble ingen god dag, verken for SAS eller selskapets passasjerer. I alt 100 avganger fra København ble innstilt. Mellom Oslo og København skulle det gå tre fly hver vei da stuerne i ettermiddag bare forlot arbeidet og gikk hjem.

Alle passasjerene kom omsider av gårde etter at arbeidsformenn hadde påtatt seg å handtere bagasjen.

Forsinkelsene på flyavgangene mellom Oslo og København var i kveld mellom 3 og 4,5 timer, opplyser informasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Jo Kobro, til NTB.

Kobro sier alle passasjerer fra Gardermoen til København er kommet av sted i løpet av kvelden, men transittpassasjerer vil ikke få bagasjen med seg videre fra Kastrup. For dem som ønsker det, vil det bli ordnet med overnatting.

Det er to selskaper, SAS og Sterling, som har trafikk på strekningen Oslo og København. I dag var det SAS som ble rammet.

De som la ned arbeidet er ansatt i Scandinavian Ground Services som er et datterselskap i SAS-konsernet. Selskapet står blant annet for innsjekking og bagasjehåndtering både for SAS og en rekke andre flyselskaper.

(NTB)