Arbeidstakerorganisasjon: - Ap legitimerer Ryanair

Parat slakter Aps holdning overfor Ryanair.

BER AP TA AVSTAND: Nestleder i YS-forbundet Parat, Vegard Einan, mener Ap framstår som prinsippløse i Ryanair-debatten. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BER AP TA AVSTAND: Nestleder i YS-forbundet Parat, Vegard Einan, mener Ap framstår som prinsippløse i Ryanair-debatten. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Når ikke Arbiderpartiet og LO går tydelig mot Ryanair, så er de med på å legitimere Ryanairs aktivitet i Norge. Det overrasker meg at Ap og LO skyver Ryanair foran seg for å beholde arbeidsplassene på Rygge, sier nestleder i arbeidstakerorganisasjonen Parat, Vegard Einan, til Dagbladet.

I en kronikk i Dagbladet torsdag går Skei Grande hardt ut mot Ryanair, og mener Ryanairs oppsigelse av avtalen med flyplassen på Rygge i Østfold er en velkommen bieffekt av miljøavgiften.

Bakgrunnen for at Ryanair trekker seg ut fra flyplassen er at regjeringen før jul, etter tungt påtrykk fra Venstre, varslet at de vil innføre en flyeseteavgift på 80 kroner. Flyplassen står nå i fare for å bli nedlagt.

«At vi i tillegg blir kvitt Ryanair fra norske flyplasser, må vi ta som en gledelig bonus. Et flyselskap som ikke har noe annet enn forakt til overs for spillereglene i det norske arbeidslivet kommer ikke til å bli savnet», konkluderer Grande.

- Ingen åpenbar effekt Arbeiderparti-politikere har tidligere vært en tydelige stemme i kampen mot Ryanair, men Grande kritiserer i innlegget det hun beskriver som Ap´s «helomvending».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer